Maria Grapini doreste o descentralizare a activitatii din Ministerul Turismului

 

Ministrul Turismului, Maria Grapini, doreste o descentralizare a activitatii din ministerul pe care il conduce, in ceea ce priveste identificarea de proiecte, urmand ca in teritoriu sa se infiinteze reprezentante ale Ministerului Turismului (MT), care ar urma sa functioneze din luna martie.

maria grapini1”Vreau o descentralizare a activitatii din Ministerul Turismului, reprezentantii acestuia sa lucreze cu administratia locala, sa identifice si sa aduca proiecte, sa aduca informatie, sa gestioneze lucrurile ca Minister al Turismului in zona respectiva, asa cum va fi si la fondurile europene. Una din aceste reprezentante va fi la Timisoara. Am dat ordinul sa le infiintam din martie”, a declarat, duminica, Maria Grapini, la o intalnire cu presa.

Grapini a adaugat ca printr-un Ordin al ministrului – care ar urma sa devina Hotarare de Guvern in sedinta de miercuri – a solicitat si descentralizarea organismelor de implementare pentru proiecte europene.

”Vreau sa nu fie un organism centralizat, asa cum este acum, unul singur la Bucuresti. Facem 8 organisme – acest organism era in subordinea mea. Am auzit multe voci in minister care ma intrebau ‘de ce dai din mana acest organism de implementare?’. Inseamna ca acesta era ‘o vaca de muls’ acolo. Pe mine nu ma intereseaza sa-l am ‘in mana’, ci sa fie intreprinzatorul aproape de organism pentru ca atunci cand depune un proiect se duce la doi pasi, daca ceva a fost gresit poate mai usor sa vina inapoi si sa corecteze, iar raspunsul il poate primi mai repede’, a detaliat ministrul Grapini.

Dupa aceste modificari, la centru va ramane doar Autoritatea de management, care face platile proiectelor.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie