Sorin Oprescu: Activitatea teraselor din Centrul Istoric nu va fi ingradita

 

Reprezentantii comerciantilor s-au aratat interesati sambata, in cadrul unei intalniri cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, de soarta teraselor sezoniere din Centrul Istoric, prilej cu care edilul sef le-a promis ca nu va ingradi activitatea acestora.

terase centrul istoric bucurestiLa initiativa primarului general, Sorin Oprescu, a avut loc, la sediul municipalitatii, o intalnire cu membrii Asociatiei Comerciantilor din Centrul Istoric, discutiile vizand propunerile referitoare la regulamentul de organizare si functionare a teraselor sezoniere, proiect care se afla in dezbatere publica.

Cei prezenti si-au exprimat preocuparea pentru asigurarea conditiilor privind stabilitatea si siguranta imobilelor in dreptul carora se amenajeaza terasele sezoniere de catre utilizatorii spatiilor comerciale si pentru aspectul teraselor. S-a luat in discutie posibilitatea de a avea o cromatica uniforma, dar si tipul de mobilier adecvat, in concordanta cu specificul zonei, a informat un comunicat al PMB remis Agerpres.

De asemenea, a fost analizata posibilitatea legala de a mari programul de functionare a teraselor pe timpul noptii, fata de propunerea de regulament, aceasta fiind in discutie si urmand a fi analizata si incadrata in prevederi legale.

„Nu avem de gand sa va ingradim activitatea, de aceea am propus spre dezbatere acest proiect acum, pe perioada iernii, pentru ca pana la primavara cand veti deschide terasele sa cadem la un acord. Vom cauta posibilitatile legale sa va ajut, in continuare. Insa vom face asta cu respectarea legii, in avantajul bucurestenilor, indiferent ca sunt consumatori sau localnici. Doresc ca Centrul Istoric sa arate ca orice zona turistica si de promenada din centrul unei capitale europene dezvoltate. E bine pentru Bucuresti, pentru turismul de agrement ‘sa fie viata’ in Centrul Istoric”, a declarat primarul Sorin Oprescu.

In acelasi timp, edilul-sef a tinut sa sublinieze importanta distantei minime de 4 metri intre terasele sezoniere in vederea facilitarii accesului in timp cat mai scurt al masinilor de interventie in caz de urgenta.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie