20 de milioane de euro ajutor de stat pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea

 

Guvernul vrea să acorde un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, companie de stat care a intrat în insolvenţă săptămâna trecută. Astfel, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va cere împreuna cu investitorii „relevanţi” de la combinat o întrevedere cu vicepreşedintele Comisiei Europene Joaquin Almunia, pentru a-i prezenta propunerea autorităţilor.

varujan vosganian1

Vosganian a invitat vineri la sediul ministerului reprezentanţi ai furnizorilor, acţionarilor, sindicatelor, creditorilor, băncilor şi administratorului judiciar pentru a le prezenta detalii privind intrarea în insolvenţă pentru privatizare şi în vederea găsirii soluţiilor pentru continuarea activităţii combinatului chimic.
Wojciech Zaremba, reprezentantul Petro Carbo Chem SE (PCC SE), principalul acţionar minoritar al Oltchim, a declarat că susţine „în totalitate” soluţia propusă de Ministerul Economiei, de intrare în insolvenţă a combinatului în vederea privatizării, se arată în comunicat.
În plus, PCC SE s-ar fi angajat să furnizeze materia primă necesară funcţionării combinatului şi să sprijine iniţiativa ministerială, „inclusiv făcând lobby la Bruxelles”.adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie