Un medic al Centrului Medical Judetean Constanta din cadrul MAI cercetat de DNA pentru eliberare de retete false

 

Un medic al Centrului Medical Judetean Constanta din cadrul MAI este cercetat de lucratorii DNA, in urma unor suspiciuni ca acesta ar fi eliberat retete false.

retetaReprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta au informat, printr-un comunicat remis vineri presei, ca in urma unor acuzatii ale unui salariat din cadrul Centrului Medical Judetean ca medici din cadrul MAI emit retete false, din dispozitia conducerii ministrului Afacerilor Interne o echipa de specialisti ai Corpului de Control a efectuat verificari cu privire la afirmatiile agentului Serban Mihalcea.

„S-a constatat ca la Directia Nationala Anticoruptie se afla in lucru un dosar penal referitor la modul in care a eliberat retete medicul F. Anghel din cadrul Centrului Medical Judetean Constanta. Pana la finalizarea anchetei penale, la nivelul ministerului nu pot fi luate alte masuri”, conform oficialilor IPJ.

Acestia au precizat ca, in ceea ce priveste acuzatiile la adresa conducerii Centrului Medical Judetean Constanta legate de unele activitati de renovare a cladirii in care se afla sediul centrului, in urma verificarilor Corpului de Control a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta pentru a stabili existenta unor eventuale fapte de natura penala.

„Referitor la afirmatiile agentului Serban Mihalcea din care reiese ca ar urma sa fie inlaturat din institutie pentru ca a facut publice neregulile existente la Centrul Medical Judetean Constanta, precizam ca situatia profesionala a acestuia nu are nicio legatura cu neregulile sesizate”, reiese din comunicat.

Cu privire la agentul Serban Mihalcea, reprezentantii IPJ mentioneaza ca in vara anului 2012, cu ocazia verificarii dosarelor personalului unitatilor subordonate, lucratorii Serviciului Management Resurse Umane au constatat ca politistul a fost numit gresit, in 1998, in functia de asistent medical, in conditiile in care detinea o diploma de oficiant medical, in baza careia nu ar fi putut ocupa functia de asistent medical.

Agentul sef de politie Serban Mihalcea a fost incadrat in functia de asistent medical II, la Batalionul Special de Jandarmi Cernavoda din data de 1 februarie 1998, fiind mutat in interesul serviciului, in anul 2000, la Centrul Medical Judetean Constanta.

„In urma verificarilor au fost identificate si alte situatii similare, in care studiile lucratorului nu erau in concordanta cu cerintele din fisa postului, aceste cazuri fiind remediate pe parcurs. (…) Pentru solutionarea situatiei profesionale a domnului Serban Mihalcea, Directia Medicala din MAI a facut demersuri pe langa toate inspectoratele generale pentru identificarea unei functii vacante corespunzatoare. (…) Nefiind identificat un alt post de agent de politie corespunzator pregatirii profesionale a domnului Serban Mihalcea, s-a intocmit proiectul privind punerea sa la dispozitia Centrului Medical Judetean Constanta”, informeaza IPJ Constanta.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie