ICCJ a decis stramutarea dosarului presedintelui CJ Constantin Nicolescu la Tribunalul Bucuresti
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis stramutarea procesului in care presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de alti 10 inculpati, la Tribunalul Bucuresti.
„Admite cererea formulata de (…) Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti privind pe inculpatii Nicolescu Constantin, Penescu Gheorghe Cornel, Nicut Gheorghe si altii privind stramutarea judecarii cauzei ce formeaza obiectul dosarului nr. 2541/109/2011 al Tribunalului Arges. Dispune stramutarea judecarii cauzei (…) de la Tribunalul Arges la Tribunalul Bucuresti. Mentine actele indeplinite la instanta de la care se solicita stramutarea”, se arata in solutia publicata vineri pe site-ul instantei supreme.
Hotararea luata de ICCJ in urma sedintei de judecata din 30 ianuarie este definitiva.
Instanta suprema admisese deja, pe 12 decembrie 2012, solicitarea Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) privind suspendarea judecarii cauzei la Tribunalul Arges.
Dosarul urmeaza sa fie transferat la Tribunalul Bucuresti dupa data de 14 februarie, cand este programat urmatorul termen la instanta din Arges.
Tribunalul Arges a incheiat inca din iulie 2011 audierea celor 11 inculpati din dosar, precum si a unui numar de aproape 30 de martori, urmand sa inceapa judecarea pe fond a cauzei.
Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA au dispus, pe 18 mai 2011, trimiterea in judecata a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene. El este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.
In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.
De asemenea, au fost deferiti justitiei Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme, Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier.
Pe 11 septembrie 2012, Serviciul Teritorial Pitesti al DNA a inceput urmarirea penala impotriva a 12 persoane, printre care presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, dar si sapte angajati ai institutiei, pentru fraudarea de fonduri europene si alte infractiuni, intr-un dosar privind reabilitarea unui pod din localitatea Cateasca, afectat de inundatii.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!