Garda de Mediu Prahova a deschis o ancheta in cazul incendiului izbucnit la rafinaria din Ploiesti

 

Incendiul izbucnit in incinta rafinariei Lukoil din Ploiesti a fost stins dupa o interventie a pompierilor care a durat doua ore. Potrivit primelor verificari, flacarile au fost provocate de autoaprinderea substantelor inflamabile transportate prin instalatia de coxare.

rafinarie lukoil ploiestiGarda de Mediu Prahova a deschis o ancheta in cazul incendiului izbucnit. Datele furnizate de Prefectura Prahova coroborate cu cele facute publice de ISU au aratat ca focul a fost anuntat la 112 dupa 40 de minute de la izbucnire.

In comunicatul Prefecturii Prahova se arata ca incendiul a izbucnit vineri, la ora 06.50, iar reprezentantii ISU Prahova au facut public, tot printr-un comunicat remis presei, faptul ca incendiul a fost anuntat la 112 de catre un angajat al rafinariei la ora 07.29.

Intrucat nu are aparate pentru efectuarea de masuratori, Garda de Mediu a anuntat Agentia pentru Protectia Mediului Prahova care s-a deplasat in zona rafinariei cu un laborator mobil.

Primele date arata ca nici statia fixa de monitorizare a calitatii aerului, nici laboratorul mobil nu au inregistrat depasiri ale valorilor maxime admise desi incendiul s-a manifestat timp de peste doua ore.

APM Prahova a trasmis catre SC Petrotel Lukoil o solicitare pentru efectuarea de analize in laboratorele proprii si transmiterea rezultatelor catre autoritatile de mediu din judet.

Incendiul a izbucnit, vineri dimineata, in incinta rafinariei Lukoil din Ploiesti. Procesul tehnologic a fost oprit, iar la fata locului s-au aflat 40 de pompieri care au intervinit cu autospeciale, informeaza Mediafax.

Reprezentanta ISU Prahova a afirmat ca nu exista risc de producere a unei explozii.

antena3.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie