Dacia Dokker ar putea fi produsa si in Turcia

 

Renault poarta discutii cu producatorul auto turc Karsan Otomotiv pentru a produce modelul Dacia Dokker in Turcia, la uzina Akcalar din orasul Bursa, potrivit site-ului specializat pe industria auto WardsAuto.com, dar si presei locale din Turcia. Oficialii Dacia nu au oferit niciun comentariu pana la inchiderea editiei.

Dacia Dockker

Dacia Dockker

Renault si Karsan deja au semnat o scrisoare de intentie, iar cei doi constructori auto au demarat un studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea si productia unor versiuni ale utilitarei Dokker, cel mai probabil fiind vorba despre Dokker Stepway, modelul prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Istanbul. Daca va fi semnat parteneriatul, incepand de anul viitor Karsan va produce in Bursa modelul Dacia cu o cadenta anuala de ordinul miilor de unitati, potrivit publica­tiei turcesti Hurriyet, cu o valoare de cel putin 150 mil. euro anual, luand in calcul o cadenta anuala de 10.000 de masini.

Transferul unei productii a Daciei Dokker in Turcia vine in contextul in care francezii de la Automobile Dacia declarau la finele saptamanii trecute ca in acest an ar putea disponibiliza 350 de angajati daca productia uzinei se va reduce la mai putin de 300.000 de unitati.

Anul trecut la Mioveni s-au asamblat 307.000 de masini, in scadere 6% fata de anul precedent.

zf.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie