Raportul MCV defavorabil pentru Romania

 

Comisia Europeană afirmă că deşi unele progrese s-au făcut, România ar trebui să facă mai mult pentru funcţionarea statului de drept, purtătorul de cuvânt Mark Gray precizând că s-au făcut câţiva paşi, dar nu toţi cei recomandaţi de CE. 

UE

În raportul Comisiei se subliniază, de asemenea, importanţa numirii unui nou Procuror General şi a unei noi conduceri a Direcţiei Naţionale Anticorupţie care să se bucure de încrederea opiniei publice şi care să facă dovada independenţei, integrităţii şi profesionalismului necesare pentru obţinerea unor rezultate concrete în combaterea corupţiei.mediafax

Din 11 puncte doar 5 din recomandarile făcute de Comisia Europeana  au fost îndeplinite. Comisia va colabora cu autoritaţile de la Bucureşti pentru a ajuta la ducerea la indeplinire a obligaţilor asumate.

Premierul Ponta se va intalni luni cu José Manuel Barroso.

Raportul a fost dat publicitătii înainte să fie trimis la Bucureşti, tocmai pentru a nu exista scurgeri de informaţii.

Se cere suspendarea persoanelor incompatibile aflate la conducerea institutiilor publice,  intensificarea luptei împotriva corupţiei  la toate nivelurile, dar s-au sesizat şi micile progrese.

S-au sugerat şi reguli pentru presa care pune presiune asupra  justitiei. Sa fie un atac la libertatea de expresie?

S-a subliniat că raportul MCV nu este legat de Spațiul Schengen. Criteriile fiind diferite.”Nu prin MCV ar trebui sa se intample acest lucru” a afirmat purtătorul de cuvânt .

La întrebarea: „Când credeţi că se va lua o decizie în legatură cu intrarea României în Spaţiul  Shengen”.

Raspunsul a fost: „Romania îndeplineşte  condiţiile de intrare, dar o dată fixă nu exită”. D.L.

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie