Parlamentul are dreptul de a se pronunţa asupra deciziei justiţiei de a aresta un parlamentar?

 

55% din totalul participanţilor la un sondaj TVH 2.0 consideră că Parlamentul nu ar trebui să aibă dreptul de a se pronunţa asupra deciziei justiţiei de a aresta un parlamentar. 29% dintre repondenţi susţin însă că Parlamentul nu ar trebui să aibă acest drept. Nu au ştiut sau nu au vrut să răspundă la această întrebare 16% dintre cei chestionaţi.
sondaj
Analizate din punctul de vedere al nivelului de studii al participanţilor la sondaj, răspunsurile sunt structurate astfel:
– 48% dintre cei care au studii subliceale, 57% dintre posesorii diplomei de bacalaureat şi 71% dintre absolvenţii învăţământului superior cred că Parlamentul nu ar trebui să aibă dreptul de a se pronunţa asupra deciziei justiţiei de a aresta un parlamentar;
– la polul opus se situează 30% dintre absolvenţii de studii subliceale, 30% dintre absolvenţii de liceu şi 21% dintre posesorii unei diplome universitare care declară că da, Parlamentul ar trebui să aibă acest drept;
– nu au ştiut sau nu au vrut să răspundă la această întrebare 22% dintre absolvenţii învăţământului subliceal, 13% dintre posesorii unei diplome de bacalaureat şi 8% dintre participanţii la sondaj care au studii superioare.
Sondajul a fost realizat telefonic de Institutul Român de Studii Sociale la comanda postului TVH 2.0, în perioada 21–24 Ianuarie 2013, pe un eşantion de 1001 de persoane peste 18 ani şi are o marjă de eroare de ±3%.

Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul „Romania 2.0”, un proiect pe termen lung  care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţeaua UPC Digital şi pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie