Ponta asteapta solutii de finantare pentru autostrazi

 

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că executivul este dispus să sprijine pe oricine găseşte soluţii de finanţare pentru autostrăzi, el menţionând că pe fondul resurselor financiare reduse, unele proiecte importante, cum ar fi autostrada Iaşi – Târgu Mureş, putând fi întârziate.

victor ponta10

”Cine găseşte soluţie de finanţare pentru o astfel de autostradă are toată susţinerea mea. Dacă domnul Relu Fenechiu va reuşi să găsească posibilităţi de finanţare – parteneriat public-privat, concesiune – merită toate felicitările. Cred că cetăţenii îi vor ridica o statuie fiindcă toţi din Moldova susţin acest proiect. Iaşi – Târgu Mureş e o autostradă care ar trece munţii, nu se compară ca şi preţuri de realizat cu o autostradă de la câmpie. S-au schimbat preţurile, soluţiile tehnice au evoluat’, a spus Victor Ponta, adăugând că dacă ar veni cu soluţii ”l-ar sprijini şi pe fostul premier Emil Boc”.

Premierul a spus însă că lumea nu va mai putea arăta în perioada următoare la fel ca înainte de 2008, când a existat o perioadă foarte bună din punct de vedere economic.

”Perioada 2001 – 2008 a fost cea mai bună perioadă pe care România a traversat-o, pe care nu o va mai trăi generaţia noastră. Din 2001 până în 2008 a fost creştere economică an de an, au fost excedente bugetare. Lumea nu va mai arăta la fel ca înainte de 2008′, a afirmat Victor Ponta.capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie