Dan Voiculescu A DEMISIONAT din Senat

 

Dan Voiculescu si-a anuntat, luni, demisia din Senatul Romaniei. In urma demisiei din Parlament, Dan Voiculescu nu va mai fi judecat in dosarul de coruptie de catre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, completul care l-a condamnat pe Adrian Nastase la inchisoare cu executare.

Dan Voiculescu„Incepand de astazi renunt la imunitatea parlamentara. Las Justitia sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat”, a anuntat Voiculescu, in fata plenului Senatului.

Voiculescu a castigat mandatul de senator in urma alegerilor din 9 decembrie 2012, in colegiul 8 din circumscriptia 42 Bucuresti.

Judecat in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, Dan Voiculescu urma sa fie judecat din nou de magistratii instantei supreme in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a luat act de faptul ca acesta a fost ales senator.

Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dosarul privind presupuse fapte de coruptie in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu este judecat alaturi de Gheorghe Mencinicopschi si de alte 11 persoane, va fi trimis instantei supreme, care va continua judecata.

Procesul privind privatizarea ICA s-a judecat din luna iulie 2012 la Tribunalul Bucuresti, dupa ce in 29 iunie instanta suprema a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, in conditiile in care acesta si-a depus demisia din functia de senator incepand cu data de 25 iunie.

Duminica, Dan Vociulescu a reamintit in context motivele demisiilor sale din Parlament, care, a precizat, nu au fost legate sub nicio forma de justitie.

„Probabil consumatorul de stiri a uitat ca mi-am dat demisia din Senatul Romaniei in anul 2007, cand colegii mei senatori m-au boicotat si n-au vrut sa aprobe diminuarea TVA la produsele alimentare de baza. Atunci nu se putea pune problema de procese, a fost atitudinea unui senator care nu primeste sprijin pentru o cauza dreapta pentru poporul roman. Acum, cand mi-am dat demisia din Parlament, despre care tot ‘prietenii’ din Parlament considera ca mi-am dat-o ca sa scap de inalta Curte, am avut un singur motiv: am facut o propunere pentru dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala in scopul de a diminua fenomenul. Deja Parlamentul era format din USL in clipa in care propunerea mea a ajuns in plen cu aviz negativ de la Comisia de buget-finante. Cu alte cuvinte, Comisia de buget-finante, majoritara USL, nu a dorit dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala, un lucru strigator la cer, un lucru de neinteles, cel putin pentru mine. Si atunci am venit in plenul Senatului si am spus ca nu inteleg cum de USL nu este de acord cu dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala. Nu avem nevoie de bani?”, a spus senatorul PC, care a adaugat ca explicatia ulterioara a fost una „teribila” si care se baza pe un raport negativ al fostului premier Mihai Razvan Ungureanu.

Dan Voiculescu a subliniat ca acesta a fost motivul care a stat la baza demisiei sale din Senat de anul trecut, „si nicidecum legat de faptul ca la ICCJ era un termen” in dosarul privatizari ICA.

„Asta e numai o speculatie a celor carora le stau in gat”, a afirmat Voiculescu.

rtv.net.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie