Presedintele Traian Basescu participa la Summitul CELAC-UE din Chile

 

Presedintele Traian Basescu a ajuns la Santiago de Chile, unde participa la lucrarile Summitului Comunitatii Statelor Latino-Americane si Caraibiene (CELAC) – Uniunea Europeana (UE), care se desfasoara in perioada 25 – 28 ianuarie.

basescu avion„Summitul CELAC – UE, aflat la a saptea editie, se desfasoara intr-un context politic si economic mult diferit fata de cel al lansarii parteneriatului UE – America Latina si zona Caraibilor. Tema summitului de anul acesta o reprezinta investitiile, ca pilon important al parteneriatului CELAC – UE, Uniunea Europeana fiind cel mai mare investitor in regiune”, a precizat Administratia Prezidentiala.
Summitul se va concentra, in principal, pe discutii privind promovarea investitiilor in vederea dezvoltarii durabile a comunitatilor locale, explorarea posibilitatilor de dezvoltare a dialogului CELAC – UE in materie de bune practici in domeniul investitiilor si al responsabilitatii sociale corporatiste (CSR), incurajarea consolidarii Facilitatii de Investitii America Latina, dar si noua Strategie UE – Caraibe si stabilirea unor facilitati specifice care sa sustina investitiile in Caraibe.
Seful statului efectueaza, in perioada 25 – 30 ianuarie, o vizita in America Latina, prilej cu care va participa la lucrarile Summitului Comunitatii Statelor Latino-Americane si Caraibiene (CELAC) – Uniunea Europeana (UE), la Santiago de Chile (Republica Chile) si va face o vizita oficiala in Republica Peru.

Este prima vizita in calitate de sef de stat pe care Traian Basescu o efectueaza in America Latina.
Potrivit Presedintiei, delegatia oficiala care il insoteste pe presedintele Basescu in aceasta vizita in America Latina este formata din ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, cinci consilieri ai sefului statului, ambasadorul Romaniei in Republica Chile, Florin-Angelo Florian, insarcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei Romaniei in Republica Peru, Stefan Nicolae, precum si reprezentanti ai Compartimentului Protocol din cadrul Administratiei Prezidentiale si ai Serviciului de Paza si Protectie.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie