Judecatorul Mircea Puscas, de la Curtea de Apel Oradea, arestat preventiv pentru trafic de influenta

 

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat arestarea preventiva a lui Mircea Puscas, judecator la Curtea de Apel Oradea, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta, acesta urmand a fi prezentat instantei in cursul zilei de sambata cu propunere de arestare preventiva, informeaza un comunicat emis de DNA.

mircea puscasPotrivit sursei citate, in aceeasi cauza procurorii au dispus retinerea inculpatului Marcel Pistuca, pe un termen de 24 de ore, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Ambii inculpati urmeaza a fi prezentati sambata Curtii de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile in cazul inculpatului Pistuca Marcel si 30 de zile in cazul inculpatului Puscas Mircea.

„Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea efectueaza cercetari penale fata de inculpatii Puscas Mircea, judecator la Curtea de Apel Oradea, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta si Pistuca Marcel, persoana fara calitate speciala, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta”, precizeaza comunicatul.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in cursul anului 2009, inculpatul Puscas Mircea, judecator la Tribunalul Bihor, a pretins si primit de la un denuntator suma de 1.500 de euro pentru a interveni pe langa un judecator din cadrul unei instante din Oradea si pentru a-l determina sa pronunte fata de denuntator o pedeapsa cu suspendare conditionata.

De asemenea, in cursul anului 2011, inculpatul Puscas Mircea a pretins de la acelasi denuntator suma de 50.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatori din cadrul Curtii de Apel Oradea si pentru a-i determina sa pronunte fata de denuntator o solutie de achitare intr-o alta cauza penala. Banii au fost pretinsi prin intermediul inculpatului Pistuca Marcel.

Din acesti bani, inculpatul a primit de la denuntator numai suma de 20.000 de euro, atat direct, cat si prin intermediar, iar diferenta, care urma sa fie remisa la solutionarea cauzei, nu a mai fost data. Denuntatorul a fost condamnat definitiv la o pedeapsa cu inchisoarea. De asemenea, la scurt timp, instanta de judecata l-a condamnat pe denuntator la pedeapsa cu inchisoarea si in cauza penala pentru a carei solutionare favorabila acesta a remis inculpatului Puscas Mircea suma de 1.500 de euro in anul 2009.

La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiteri din alte structuri specializate in culegerea de informatii si in combaterea coruptiei.

DNA precizeaza ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie