Erorile din operatiunile de salvare ale ostaticilor de la In Amenas, recunoscute de ministrul algerian de Externe

 

Ministrul de externe algerian, Mourad Medelci, a admis ca fortele de securitate din tara sa au comis o serie de erori in cursul operatiunilor efectuate, saptamana trecuta, la complexul de extragere a gazelor naturale de la In Amenas, pentru eliberarea angajatilor, printre care si cetateni straini, care fusesera sechestrati de un comando islamic, relateaza AP, sambata. Actiunile s-au soldat cu moartea a 37 de ostatici straini, printre care si doi romani, si a 29 de extremisti.

algeria british petroleumPrezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, seful diplomatiei de la Alger a acordat un interviu pentru AP, in care a mentionat ca Algeria trece printr-un proces de „evaluare a greselilor comise” si are in vedere intarirea masurilor de securitate in perimetrele in care opereaza companii multinationale de extragere a petrolului si gazelor naturale.

„Strainii vor continua sa lucreze in Algeria si acesta este cel mai bun raspuns dat teroristilor”, a sustinut el.

Mourad Medelci a insistat asupra faptului ca decizia guvernului sau de a ataca in loc de a negocia cu teroristii a fost corecta. „Cand esti confruntat cu o asemenea atitudine, cuvintele nu sunt de ajuns pentru a rezolva problema. Trebuie sa actionezi”.

In acelasi timp, oficialul a afirmat ca Algeria „nu mai poate face fata singura terorismului international si are absoluta nevoie de sprijin”.

Referindu-se la incidentele tragice de la In Amenas, din 16 ianuarie, Medelci a tinut sa sublinieze ca tinta atacului islamist nu a fost Algeria, ci au fost „investitorii din Algeria si strainii care lucreaza acolo”.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie