Decodarile de telefoane au devenit ILEGALE in SUA

 

Incepand de astazi este ilegal sa ”decodezi” un telefon mobil cumparat de nou, in asa fel incat sa-l poti folosi in alta retea. Asta cel putin in SUA, insa astfel de reglementari au prostul obicei de a fi copiate rapid de autoritatile din restul lumii.

telefon decodatPotrivit Tech Daily News, cu incepere de pe 26 ianuarie proprietarii de telefoane mobile nu vor mai putea sa-si decodeze telefoanele noi, cumparate de la un anumit operator de telefonie. Restrictia se aplica doar telefoanelor cumparate dupa aceasta data. Exista doua motive pentru care in general clientii isi decodeaza telefoanele: pentru a-si schimba operatorul de telefonie sau atunci cand calatoresc in strainatate, pentru a reduce din costurile de roaming. Evident, in Romania si in alte multe tari, decodarea se face si pentru ca exista pe piata un numar considerabil de telefoane aduse din afara tarii. Decodarea unui iPhone de exemplu costa, la negru, in jur de 100 de lei, scrie capital.ro.

Totusi, in SUA, vor putea fi achizitionate si telefoane necodate, iar unele retele de telefonie decodeaza automat telefoanele la finalul contractului cu abonatul. Ar fi insa o mica problema. De exemplu, un iPhone 5 cu un contract de doi ani costa la AT&T 199 dolari, insa pretul unuia decodat incepe de la 649 dolari.

realitatea.net.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie