Petrom a scumpit benzina

 

OMV Petrom, liderul pietei locale de distributie a majorat preturile benzinelor comercializate in statiile proprii.

petromPetrom a majorat pretul benzinelor cu 6 bani pe litru. Astfel, dupa scumpire, un litru de benzina Standard 95 costa, la statia Petrom din strada Brasov din Bucuresti, 5,87 lei, iar benzina Extra 99 a ajuns la 6,29 lei pe litru. Pretul motorinelor nu a fost modificat.

La inceputul anului, compania a fost nevoita sa creasca preturile la carburanti, din cauza taxelor. De la 1 ianuarie, a intrat in vigoare noul curs leu-euro, depreciat pentru moneda nationala, la care se platesc accizele si, in plus, Guvernul a crescut si acciza la motorina. Ca urmare a acestor costuri suplimentare impuse de stat, motorina s-a scumpit, la 1 ianuarie, cu 17 bani pe litru, iar benzina cu 9 bani. In afara de aceasta modificare, de la inceputul anului, OMV Petrom a ieftinit de doua ori carburantii: o data benzina si de doua ori motorina.

OMV Petrom este cea mai mare companie de pe piata de distributie a carburantilor, cu o retea de circa 550 de statii, fiind urmata de Rompetrol si Lukoil.

Companiile petroliere ajusteaza preturile carburantilor in functie de cotatiile la titei si la produsele petroliere pentru zona lor de referinta, dar si de conditiile de pe piata locala.

economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie