ICCJR a decis in dosarul insulinei ca Mediplus sa plateasca amenda aplicata de Consiliul Concurentei

 

Mediplus va trebui sa plateasca amenda aplicata de Consiliul Concurentei (CC) in 2008 in dosarul insulinei, potrivit deciziei de joi a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJR), care a admis doar o reducere a cuantumului amenzii, de la 49,23 milioane lei la 32,82 milioane lei.

consiliul concurentei„Admite recursul declarat de Consiliul Concurentei impotriva Sentintei 5117 din 14 decembrie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Caseaza sentinta atacata. Admite, in parte, actiunea, in sensul ca reduce cuantumul amenzii aplicate SC Mediplus Exim SRL la suma de 32.820.699 lei. Irevocabila”, potrivit hotararii publicate pe site-ul ICCJR.

In martie 2008, Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare de 83,7 milioane lei (22,6 milioane euro) producatorul Eli Lilly si distribuitorii A&A Medical, Relad Pharma si Mediplus Exim, pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale pe piata medicamentelor antidiabetice. Mediplus a fost amendata cu 49,23 milioane de lei, respectiv 13,6 milioane de euro. Relad Pharma a fost sanctionat cu 26,31 milioane lei, A&A Medical cu 4,33 milioane lei si Eli Lilly Export cu 3,823 milioane lei.

In urma finalizarii investigatiei derulate de autoritatea de concurenta s-a constatat ca intre Eli Lilly Export, pe de o parte, si distribuitorii A&A Medical, Relad Pharma si Mediplus Exim, pe de alta parte, s-a incheiat o intelegere anticoncurentiala avand ca obiect impartirea portofoliului de produse pentru diabet al societatii Eli Lilly Export.

La vremea respectiva, Mediplus a contestat amenda, iar in martie 2011 Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza distribuitorului anuland amenda. Ulterior, decizia Curtii a fost atacata de Consiliul Concurentei la inalta Curte de Casatie si Justitie.

In ceea ce priveste celelalte firme implicate, Eli Lilly nu a solicitat suspendarea amenzii si a achitat-o, iar pentru A&A Medical instanta a decis reducerea amenzii la 1,5 milioane lei.

economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie