Dan Mihaescu, umorist, scriitor si om de televiziune a murit

 

Umoristul, scriitorul si omul de televiziune Dan Mihaescu a incetat din viata, la varsta de 79 de ani, in urma unei boli incurabile.

dan mihaescu„Cu umorul care l-a caracterizat toata viata, Dan Mihaescu a lasat cateva randuri pentru cei care l-au iubit: ‘Umoristul Mihaescu a decis sa decedeze / Lung prilej de barfe si de ipoteze'”, se arata intr-un comunicat remis de Radio Romania Actualitati Agerpres vineri dimineata, care citeaza o scrisoare trimisa de familia regretatului scriitor.

Cei care doresc sa-i aduca un ultim omagiu celui care a fost Dan Mihaescu o pot face duminica. Trupul neinsufletit al lui Dan Mihaescu va fi depus la Televiziunea Romana, duminica, 27 ianuarie, incepand cu ora 12,00, potrivit aceleiasi surse.

Dan Mihaescu, umorist, regizor si scenarist, s-a nascut la 5 iunie 1933.

Autorul a nenumarate momente umoristice, a creat scenete pentru mari actori precum Dem Radulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Toma Caragiu, Amza Pellea sau Nicu Constantin.

De-a lungul carierei sale a colaborat cu nume mari din industria televiziunii, cum ar fi Tudor Vornicu, Valeriu Lazarov si Titus Munteanu.

Printre filmele regizate de Dan Mihaescu se numara: „Cum ne-ar vrea barbatii?!” (1982), „Cine rade la urma (1977)”, „Avocatul (1976)”, „Primarul activ (TV) / (1976)”, „Un text cu bucluc (1976)”, „Administratorul de bloc (1973)”, „Sorcovitorul…voluntar (TV) / (1973)”, „Interviu cu un idol (TV) / (1972)”, ” Antinevralgicul (1970)”, „Sectia corectionala (1970)”.

A debutat la ‘Unda vesela’, apoi a scris la revista de umor ‘Urzica’. De asemenea, a colaborat si la revista ‘Magazin’, unde a scris un roman foileton intitulat ‘Alo, militia!’, ulterior fiind realizat si primul film politist.

Printre volumele scrise de el se numara romanul „Ancheta” (1962), nuvela „Prevestirea calugarului Chesarion” (1966), „Calatorului ii sade bine cu… gluma!” – schite umoristice, in colaborare (1976), „Slalom printre banuiti” – roman (1981), „in cautarea umorului pierdut” – schite umoristice (1983), „Fereastra dinspre… adevar” – roman (1985), „Cartea cu zambete” – schite umoristice (1986), „Poiana cu zambete” – schite umoristice (1988).

Dupa 1989 si-a continuat cariera si a contribuit cu multe momente umoristice pentru emisiuni de divertisment ori programe dedicate Craciunului sau Revelionului.

In martie 2011, a fost lansat, in prezenta artistului, volumul biografic „Dan Mihaescu. Spovedania unui umorist”, de Annie Musca.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie