Raportul MCV va fi prezentat săptămâna viitoare la Bruxelles

 

Raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare privind progresele înregistrate de România în domeniul justiţiei va fi prezentat săptămâna viitoare, a anunţat miercuri, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey, în conferinţa de presă cotidiană.

 Bruxelles,‘După cum vă amintiţi a existat un angajament privind un raport suplimentar în cadrul MCV în iulie anul trecut, în lumina evoluţiilor privind statul de drept şi independenţa justiţiei. Raportul va fi prezentat săptămâna viitoare’, a spus Mark Gray.

Întrebat de presa străină cum comentează faptul că noua propunere privind statutul parlamentarilor adoptată marţi de legislativ în România ar face mai dificilă ridicarea imunităţii senatorilor şi deputaţilor şi ar reduce puterile principalului organism anticorupţie, purtătorul de cuvânt a răspuns că ‘Comisia va spune ceva despre acest lucru în raportul pe care îl va adopta săptămâna viitoare’.

‘Ca să fiu foarte deschis am văzut deja diferite interpretări a ceea ce s-a votat ieri şi vom vrea să analizăm subiectul în detaliu. Ce este clar pentru CE, şi am afirmat în mod repetat, este că cei aflaţi la putere trebuie să se asigure că nu sunt probleme de integritate legate de ei. Asta a fost şi este poziţia noastră, dar trebuie să vedem exact ce a adoptat parlamentul ieri şi asta va fi reflectat în raportul de săptămâna viitoare’, a adăugat purtătorul de cuvânt al CE. AGERPRES

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie