Ministrul Economiei: Listarile pachetelor minoritare la Transgaz si Nuclearelectrica au ca termen sfarsitul lunii aprilie

 

Listarile pachetelor minoritare ale companiilor din energie au un nou termen de finalizare stabilit cu reprezentantii Fondului Monetar International, pana la sfarsitul lunii aprilie 2013 urmand sa se realizeze primele doua- Transgaz si Nuclearelectrica, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, marti, dupa intalnirea cu reprezentantii institutiilor financiare internationale.

varujan vosganian„Listarile au un termen – sfarsitul lunii aprilie. Nu toate. In legatura cu Romgaz, procedurile sunt mai indelungate, la celelalte doua, la Transgaz si Nuclearelectrica, procedurile trebuie sa se incheie pana la finalul lunii aprilie”, a afirmat Varujan Vosganian.

Oficialul a adaugat ca procedurile pentru introducerea managementului privat la companiile de stat ‘se vor derula cat mai rapid’.

Vosganian a adaugat ca autoritatile trebuie sa analizeze comportamentul economic al Complexurilor Energetice Hunedoara si Oltenia.

„In discutie au fost si Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia. Trebuie sa vedem comportamentul economic al acestora”, a spus Vosganian.

Varujan Vosganian s-a intalnit marti cu reprezentantii Fondului Monetar International, ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale, aflati in Romania incepand din 15 ianuarie, pentru a saptea si a opta evaluare a acordului Stand By cu Romania. in cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evolutiile recente ale economiei romanesti, reformele structurale si bugetul pentru 2013.

Valoarea totala a actualului acord al FMI cu Romania este de 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300 la suta din cota pe care Romania o are la Fond.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie