Ministerul Educatiei: Parintii vor afla oficial cum se face inscrierea in clasa pregatitoare in prima saptamana a lunii februarie

 

In timp ce politicienii se cearta pe clasa pregatitoare si locul unde aceasta se va tine in anul scolar 2013/2014, parintii se gandesc deja ce scoala sa aleaga pentru copiii lor. In fiecare oras, exista cateva scoli bune pe care parintii se bat ca sa apuce un loc pentru inscrierea copiilor in primul an de invatamant.

Clasa zeroParintii vor afla oficial cum se face inscrierea in clasa pregatitoare in prima saptamana a lunii februarie, spun oficialii de la Ministerul Educatiei.

Cu toate acestea, premierul Victor Ponta a declarat luni seara in cadrul unei emisiuni TV ca nu crede ca parintii „trebuie sa fie fortati sa isi duca copiii la scoala la grupa pregatitoare, nici nu trebuie sa ii impiedici pe cei care vor sa mearga sa isi duca copiii mai repede la scoala”. Ponta a mai spus ca va pune la punct un sistem prin care, pana pe 31 martie, „fiecare parinte care are un copil in grupa mare sa spuna daca vrea sa ramana la gradinita inca un an, in grupa pregatitoare, sau vrea sa mearga la scoala in grupa pregatitoare”.

Declaratiile premierului vin dupa ce ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat intr-un interviu gandul ca prima clasa, cea pregatitoare, ramane obligatorie pentru invatamantul preuniversitar.

Pana sa schimbe Victor Ponta din nou sistemul, situatia, in acest moment, este urmatoarea: clasa pregatitoare se va face la scoala, nu la gradinita, inscrierea va incepe din luna martie, va avea loc in doua etape.

„Parintii isi vor inscrie copiii la ce scoala vor dori intr-o prima faza. Vor exista doua etape de inscriere. in prima etapa, parintii isi vor putea inscrie copiii la ce scoala vor dori, indiferent de locul unde au domiciliul. Va exista si o a doua etapa- in care elevii vor fi inscrisi la scoala la care sunt arondati. Aici intra si categoria elevilor care nu au apucat loc la scoala dorita de parinti in prima etapa „, a declarat pentru gandul Stelian Fedorca, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar.

zf.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie