Apple în cădere liberă

 

Apple se pregătește să anunțe prima scădere a profitului din ultimii 10 ani, la 18 luni de la plecarea lui Steve Jobs de la conducerea companiei, potrivit Bloomberg.

apple logo

Aceasta se datorează creșterii costurilor de producție, competiției dure și încetinirii pieței smartphone-urilor, spun analiștii.

Compania americană va prezenta miercuri rezultatele financiare pentru ultimele trei luni ale anului trecut, primul trimestru fiscal al perioadei 2012-2013.

Analiștii estimează scăderea profitului net al companiei cu 2%, la 12,8 miliarde de dolari. Aceștia plasează vânzările la 54,8 miliarde de dolari, în urcare cu 18% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului anterior, cea mai lentă rată de creştere din ultimii trei ani.

Din 2003, profitul Apple a crescut cu minimum 10% pe trimestru.

Acţiunile Apple au pierdut aproape 30% din valoare din luna septembrie până în prezent, capitalizarea companiei coborând în această perioadă cu 190 miliarde de dolari, din cauza temerilor că cererea pentru iPhone şi iPad este în declin.

Tim Cook a preluat conducerea companiei de la Steve Jobs la jumătatea anului 2011. În toamna aceluiași an, Steve Jobs a murit.amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie