Trupurile neinsufletite ale celor doi romani ucisi in atacul din Algeria au ajuns in tara

 

Aeronava C-27 J Spartan a MApN cu trupurile neinsufletite ale celor doi romani decedati in Algeria, in atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marti dimineata in tara, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriana 90 avand loc si o scurta slujba religioasa.

avion C-27 J Spartan a MApNDupa aterizarea aeronavei in jurul orei 7.00, in incinta bazei aeriene a avut loc si un scurt ceremonial, incluzand si o slujba religioasa, la care au fost prezenti oficiali ai MAE si MApN, precum si membri si apropiati ai familiilor celor doi romani.

De asemenea, in baza aeriana s-au aflat si militari din Regimentul 30 de Garda „Mihai Viteazul”, ceea ce indica faptul ca a avut loc si un ceremonial militar. Presa nu a avut acces, ceremonia avand un caracter privat.

Aeronava de tip C-27 J Spartan apartinand MApN a decolat, luni, catre Alger, in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in evenimentele din In Amenas.

„Ministrul Afacerilor Externe informeaza ca au fost obtinute, prin intermediul misiunilor diplomatice, aprobarile necesare pentru efectuarea zborului militar catre Alger in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in tragicele evenimente din In Amenas. Actiunea de repatriere a fost planificata si coordonata de Celula de criza de la nivelul MAE, cheltuielile aferente acesteia urmand a fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe”, se arata intr-un comunicat al MAE.

La bordul aeronavei militare s-a aflat un reprezentant al Celulei de Criza, a mentionat sursa citata.

Surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, ca aeronava a decolat la ora 14.47 si ca se estimeaza ca aceasta va reveni in tara dupa aproximativ 15 ore.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, duminica seara, ca a aprobat un zbor militar catre Alger pentru a-i repatria pe cei doi romani care si-au pierdut viata in atacul terorist din Algeria. „La solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, am aprobat sa fie facut un zbor cu un avion militar pentru a aduce in tara corpurile neinsufletite ale celor doi romani. Facem demersuri pentru a obtine aprobarile de survol din partea statelor aflate pe acest traseu si cand vom avea si confirmarea statulului algerian vom face zborul pentru repatrierea celor doi”, a spus ministrul Mircea Dusa.

Ulterior, MApN a remis un comunicat in care preciza ca zborul va avea loc luni.

„Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a aprobat efectuarea unui zbor militar catre Alger pentru repatrierea celor doi romani care si-au pierdut viata in atacul terorist din Algeria. Solicitarea a venit din partea ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean. Aeronava Flotilei 90 Transport Aerian, de tip C-27 J Spartan, va decola in cursul zilei de luni, 21 ianuarie, dupa obtinerea tuturor aprobarilor de survol”, mentiona MApN.

Doi romani si-au pierdut viata in urma atacului terorist din Algeria, in timp ce alti trei s-au salvat.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie