Incidente la sedinta de la Parlament pentru modificarile la Statut, Avocatul Poporului si presedintele CNA. Parlamentarii PPDD au parasit sedinta

 

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, marti, in sesiune extraordinara, pentru a discuta modificarile la Statutul deputatilor si senatorilor si pentru a vota Avocatul Poporului si presedintele CNA. La sedinta si-au inregistrat prezenta 443 parlamentari, 143 fiind absenti.

parlament2Parlamentarii PPDD au parasit sedinta Parlamentului, liderul senatorilor PPDD Tudor Barbu anuntand ca este inacceptabil faptul ca modificarile au fost stabilite noaptea si ei nu au primit la timp raportul.

„Grupul PPDD considera ca dezbaterea unui raport la ora 1,00 noaptea este cel putin nefireasca”, a spus Barbu in plen.

El a aratat ca parlamentarii PPDD au primit abia acum raportul si din respect pentru cetatenii care i-au trimis in Parlament nu vor participa la dezbaterile privind modificarile la Statut.

Sedinta a inceput cu o ora intarziere fata de programul stabilit si este condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Pe ordinea de zi se afla si depunerea juramantului de catre membrii comisiilor parlamentare de control al activitatii SRI si SIE.

Comisiile juridice l-au aprobat, marti dimineata, pe Crisu Anastasiu, propus de USL, pentru functia de Avocat al Poporului.

Pentru functia de presedinte al CNA a fost aleasa de catre membrii Consiliului Laura Corina Georgescu (Guvern-PSD), aceasta urmand sa fie validata de plenul Parlamentului.

Comisia pentru Statutul parlamentarilor a finalizat, luni noapte, raportul asupra proiectului de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie