Calendarul activitatilor necesare pentru echivalarea studiilor educatorilor si invatatorilor va fi prelungit

 

Calendarul activitatilor necesare pentru echivalarea studiilor educatorilor si invatatorilor va fi prelungit. Acesta este unul dintre cele patru puncte asupra carora Ministerul Educatiei si sindicatele din preuniversitar au semnat un Acord, remis HotNews.ro in noaptea de luni spre marti. Un alt obiectiv comun sindicate-minister: in aceasta sesiune parlamentara se va sustine mentinerea, in Legea Educatiei, a functiilor didactice de educator si invatator pentru cei care se afla in prezent in sistem, fara alte conditionalitati.

ministerul educatiei

Acordul nu spune insa nimic despre ordinul care se afla pe masa ministrului spre semnare din noiembrie anul trecut si prin care circa 22.000 de invatatori si educatori asteapta sa le fie echivalate competentele si sa devina profesori in invatamantul primar si prescolar, ceea ce le-ar aduce o crestere semnificativa de salariu.

Ministerul Educatiei a anuntat luni seara, 21 ianuarie 2013, printr-un comunicat remis HotNews.ro ca Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, si presedintii celor trei federatii sindicale din invatamantul preuniversitar, Marius Nistor (Federatia Sindicatelor din Invatamant „Spiru Haret”), Simion Hancescu (Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant) si Constantin Ciosu (Federatia Educatiei Nationale) „au semnat un Acord prin care au agreat o serie de masuri si directii de actiune comune”.

Documentul are drept obiectiv clarificarea situatiei cadrelor didactice care ocupa functiile de educator/educatoare, invatator/invatatoare, se arata in comunicat.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie