In 21 ianuarie 2013, urmează să aibă loc alte adunări generale la Curtea de Apel Iasi, la Curtea de Apel Târgu Mureș, precum si la Curtea Militara de Apel

 

Luni, 21 ianuarie 2013, urmează să aibă loc alte adunări generale la Curtea de Apel Iasi, la Curtea de Apel Târgu Mureș, precum si la Curtea Militara de Apel.

Alina Ghica1

Demersurile pentru revocarea Alinei Ghica au demarat pe 10 ianuarie la Curtea de Apel Cluj, iar ultima instanţă care s-a pronunţat prin vot, vineri, alăturându-se magistraţilor clujeni a fost Curtea de Apel Ploieşti.

Tot aici s-a respins revocarea din CSM a judecătorilor Horaţiu Dumbravă şi Alexandru Şerban, situaţie înregistrată anterior şi la Curtea de Apel Galaţi. Doar la Curtea de Apel Piteşti s-a mai suspus la vot revocarea celor doi – în cadrul unei acţiuni de contra-atac a suporterilor tandemului Hăineală-Ghica – şi aici cu 21 de voturi s-a adoptat şi o rezoluţie pentru revocarea celor doi „răzvrătiţi”. Pentru demiterea lor este necesar să se pronunţe 9 Curţi de Apel. Probabil o a doua Curte de Apel care va vota revocarea lui Dumbravă şi Şerban, va fi cea din Bucureşti, care are programată adunarea generală pe 23 ianuarie. Pe ordinea de zi se află şi revocarea Alinei Ghica, dar este greu de crezut că aici ea va pierde. S-ar putea însă ca în cea ce o priveşte, votul de la Curtea de Apel Bucureşti să nu mai conteze. Rămâne de văzut şi cum se va pronunţa Curtea Militară de Apel. În mod normal această instanţă trebuie să se reunească pe 21 ianuarie, dar preşedintele instanţei face tot posibilul pentru a amâna reuniunea.

 Cine şi cum a votat până acum

 Curtea de Apel Cluj: 38 voturi pentru revocare, 4 contra, 1 vot nul

  • Curtea de Apel Galaţi: 29 „pentru” – 5 „contra” – 1 abţinere – 1 nul
  • Curtea de Apel Craiova: 75 „pentru” – 6 „contra” – 1 abţinere – 1 nul
  • Curtea de Apel Alba: 36 „pentru” – 4 „contra”
  • Curtea de Apel Piteşti: 27 „pentru” – 2 „contra”
  • Curtea de Apel Oradea: nu s-a dat publicităţii procesul verbal de şedinţă
  • Curtea de Apel Braşov: 29 „pentru” – 2 „contra”
  • Curtea de Apel Ploieşti: 43 „pentru” – 3 „contra”

 

Un alt magistrat membru în CSM, judecătorul Vasilică Danileţ este la un pas de a fi revocat. Reamintim, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanşat procedurile de revocare pentru Danileţ. Până în prezent, 84 de judecătorii s-au pronunţat pentru revocare, în timp ce 28 împotrica acestei masuri. Dacă 5 instanţe se mai pronunţă pentru revocare, Vasilică Danileţ pierde calitatea de membru CSM.

 Se va întruni plenul CSM pe 23 ianuarie?

Următorul plen al CSM este programat pentru 23 ianuarie. Pe ordinea de zi, alegerea vicepreşedintelui. Se ştie, Alina Ghica s-a retras pe 16 ianuarie din cursa pentru funcţia cu numărul 2, pentru moment singurul candidat fiind Vasilică Danileţ. Este însă posibil ca miercuri să nu existe cvorum de şedinţă. Dacă luni se consfiinţeşte revocarea Alinei Ghica, atunci, cu siguranţă suporterii ei vor încerca să tragă de timp cu „constatarea” revocării.

Între timp se lucrează de „zor” la demolarea liderilor taberei „adverse”, Horaţiu Dumbravă şi Alexandru Şerban. Se ştie, primului, ANI i-a descoperit acum, în ianuarie 2013 un caz de conflict de interese din…ianuarie 2010, iar EVZ îşi face „datoria” şi a descoperit „7 păcate” celor doi „rebeli”.

Update: A votat pentru revocare și cea de-a noua Curte

Curtea de Apel Constanta a votat, în adunarea generală de sâmbătă, 19 ianuarie 2013, revocarea judecătoarei Alina Ghica din CSM.

Au fost 29 de voturi pentru revocare, un vot nul și o abținere. Așa stând lucrurile, Alina Ghica va părăsi în mod cert CSM, numărul de nouă Curți de apel în care 2/3 din judecatori fiind întrunit pentru ca Alina Ghica, fost președinte al CSM, să nu mai facă parte din Consiliu.

Așa stând lucrurile, Alina Ghica va părăsi în mod cert CSM, numărul de nouă Curți de apel în care 2/3 din judecatori au votat pentru ca Alina Ghica, fost președinte al CSM, să nu mai facă parte din Consiliu fiind întrunit.

Urmează ca în 15 zile, CSM să ia act de acest rezultat.

În ce priveste pe ceilalti doi reprezentanti de la nivelul Curtilor de apel in CSM, Alexandru Serban și Horatius Dumbrava, votul a fost:

– Horatius Dumbrava: 11 voturi pentru revocare, 18 voturi impotriva si doua abțineri

– Alexandru Serban: 9 voturi pentru revocare, 21 de voturi impotriva revocarii si o abținere.cotidianul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie