Daniel Funeriu o critica pe Ecaterina Andronescu pentru ca a semnat un ordin prin care liceele codase nu vor mai fi sanctionate

 

Scandalul din sistemul de educatie e departe de a se incheia! Dupa ordonanta care ii trimite pe dascali la facultate, fostul ministru al educatiei, Ecaterina Andronescu, si-a pus semnatura si pe un ordin prin care liceele codase la bacalaureat nu vor mai fi sanctionate de lege. Noua metodologie aprobata de Ecaterina Andronescu se va aplica in urmatorul an scolar.

ecaterina andronescu vs funeriuIn ciuda rezultatelor dezastruoase care se inregistreaza an de an la examenul de bacalaureat, liceele cu rata de promovare mai mica de 15% nu vor mai fi sanctionate prin reducerea numarului de inscrieri in clasa a IX-a. O greseala colosala, considera Daniel Funeriu, cel care a vrut aceasta masura.

„Eu am introdus aceasta sanctiune pentru ca aceste licee produceau esec pe banda rulanta. In schimb am dat posibilitatea si dreptul la invatatura acelor elevi, pentru a a merge la invatamantul profesional. Este asadar o masura PROFUND gresita”, a spus Daniel Funeriu, consilier prezidential.

Ecaterina Andronescu spune ca a adus aceasta modificare pentru ca vechea solutie nu a adus niciun rezultat.

„Sanctiunea aceea nu a produs niciun fel de efecete. M-ati inteles? Scolile care au avut rezultate proaste inaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sanctiuni , au avut rezultate la fel de proaste si la un an dupa introducerea acestei masuri”, a spus Ecaterina Andronescu.

In timp ce Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti sustine ca eliminarea sanctiunilor este binevenita, Federatia Nationala a Asocitatiilor de Parinti este de alta parere. „Cred ca doamna Androenescu a facut numai pe jumatate treaba. Cred ca trebuie mers mai departe prin reinfiintarea scolilor profesionale, acordare de profiluri unde este cazul. Sa nu mai dau voie la toata lumea sa faca un profil care cere performanta de la copil.Si sa am grija ca daca limitez nr de locuri intre-un liceu sa nu incarc cu elevi slab pregatiti alte licee”, a spus Mihaela Guna, presedinte Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti

Anul trecut, in multe judete din tara, au existat licee in care niciun elev nu a trecut de examenul de bacalaureat. Caras-Severin ocupa primul loc in topul judetelor cu cele mai multe licee unde rata de promovare anul trecut a fost ZERO. Este urmat indeaproape de Bistrita-Nasaud, cu 4 licee unde niciun copil nu a luat nota de trecere.

Pe locul trei se afla alte sase judete din tara, cu cate trei licee fara promovare la bacalaureatul din 2012: Timis, Salaj, Maramures, Hunedoara, Dolj si Bacau.

Bucurestiul a avut anul trecut cele mai multe licee unde rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost intre 0,1 si 15 la suta.

realitatea.net.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie