Ambasadorul Algeriei il contrazice pe Corlatean si afirma ca au fost transmise informatii clare despre starea ostaticilor

 

Ambasadorul Algeriei la Bucuresti, Habib Chawki Hamraoui, a declarat, luni, ca nu a fost nicio eroare de comunicare din partea autoritatilor din tara sa privindu-i pe ostaticii romani de la In Amenas, aratand ca au fost transmise informatii clare despre starea acestora.

titus corlateanMinistrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, duminica seara, ca autoritatile romane ar fi putut gestiona altfel situatia in cazul celui de-al doilea cetatean roman mort in Algeria daca ar fi fost informate ca acesta avea o problema de sanatate „serioasa”, care ii punea viata in pericol.

Titus Corlatean a afirmat ca MAE a anuntat decesul celui de-al doilea roman atunci cand a avut aceasta informatie „confirmata si certificata”.

„Am confirmat astazi, cand am avut informatia certificata de la autoritatile algeriene. Sambata am aflat ca a fost eliberat, printr-o operatiune a armatei algeriene, intr-un grup mai larg, de 20 de cetateni si ca ar fi internat in spital.

Aceasta informatie a fost confirmata ulterior, inclusiv aseara (sambata seara -n.r.) am aflat pe sursa occidentala ca era in spital. Ce am regretat a fost ca informatia care ne-a fost furnizata nu a fost completa si nu ni s-a spus ca exista o problema de sanatate serioasa, care i-ar putea pune in pericol viata, pentru ca daca stiam altfel gestionam, inclusiv comunicarea cu familia”, a afirmat Corlatean, referindu-se la cel de-al doilea roman care si-a pierdut viata in Algeria.

In ceea ce priveste modul in care MAE a comunicat in situatia crizei ostaticilor din Algeria, Corlatean a spus ca in astfel de situatii exista anumite proceduri, pe care ministerul le-a respectat: „Sunt niste proceduri si limite in astfel de situatii de criza si lucruri care nu trebuie spuse pentru a nu pune in pericol vietile celor tinuti prizonieri si noi le-am respectat”.

Doi romani si-au pierdut viata in urma atacului terorist din Algeria, in timp ce alti trei s-au salvat.

realitatea.net.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie