Un roman si doi filipinezi rapiti in Algeria sunt in siguranta. Criza ostaticilor nu a luat sfarsit

 

Un roman si doi filipinezi rapiti in Algeria s-ar afla in siguranta, in timp ce situatia altor 58 luati ostatici este in continuare necunoscuta, a anuntat compania nipona JGC, care opereaza la site-ul petrolier vizat de islamisti, informeaza Kyodo si AFP. Cei trei sunt angajati ai companiei nipone citate.

algeriaCriza ostaticilor din Algeria inca nu a luat sfarsit, desi presa de stat a anuntat ca operatiunea armatei pe terenul complexului petrolier s-a incheiat. Un prim bilant, necofirmat oficial deocamdata, indica 30 de morti printre ostatici, sapte dintre acestia fiind straini. De asemenea au fost ucisi 11 militanti, unul dintre ei cetatean francez.

Ambasadorul Algeriei la Tokyo Sid Ali Ketrandjé a fost convocat vineri la sediul Ministerului japonez de Externe, pe tema ostaticilor luati la un complex de exploatare a gazelor naturale, inclusiv japonezi, si a tentativei algeriene de a-i elibera cu forta, a anuntat un oficial, relateaza AFP.

Diplomatul urma sa fie primit de catre un adjunct de ministru, a anuntat acest oficial din cadrul diplomatiei japoneze.

Dupa asaltul lansat joi seara de catre armata algeriana, premierul japonez l-a sunat, de la Bangkok, pe omologul sau algerian Abdelmalek Sellal, pentru a protesta si a-i cere incetarea imediata a acestei actiuni.

realitatea.net.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie