Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a discutat la Bruxelles cu comisarul Johannes Hahn despre absorbtia fondurilor europene

 

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a avut miercuri o intrevedere cu Johannes Hahn, comisar pentru politici regionale. Intalnirea a avut loc la Bruxelles, unde oficialii au discutat despre principalele actiuni pe care trebuie sa le intreprinda Guvernul pentru a eficientiza absorbtia fondurilor structurale si de coeziune.

eugen teodoroviciO alta tema a discutiilor a fost pregatirea Romaniei in vederea accesarii fondurilor europene in urmatorul exercitiu de programare bugetara 2014-2020, dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

De asemenea s-a mai discutat si despre masurile luate de partea romana in scopul ridicarii presuspendarii platilor in cazul Programului Operational Regional, Programului Operational Sectorial Transport si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, precum si aspecte vizand cresterea capacitatii administrative si solutii de imbunatatire a absorbtiei fondurilor.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat ca unul din obiectivele majore ale actualului program de guvernare este recuperarea intarzierilor inregistrate si cresterea absorbtiei la 80% pana la sfarsitul anului 2015, atata vreme cat utilizarea fondurilor europene reprezinta un element-cheie in realizarea reformelor structurale.

Teodorovici s-a angajat ca va respecta toate angajamentele Romaniei fata de Comisia Europeana si a prezentat actiunile pe care le va intreprinde pentru deblocarea tuturor programelor operationale, posteaza agerpres.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie