Deputatul Gigi Becali se da in spectacol pe holurile Parlamentului nu de alta, dar a fost Comisar ONU

 

Ales deputat pe listele PNL, Gigi Becali s-a gândit să-şi facă şi un CV pe măsură. Aşa a ajuns să inventeze funcţia de „Comisar ONU pentru România”, pe care cică ar ocupa-o din anul 2008. Astăzi, la Camera Deputaţilor, Gigi Becali s-a dat, din nou, în spectacol în faţa camerelor de luat vederi, dar şi a colegilor săi. El le-a spus jurnaliştilor că nu va primi niciun ban de la Parlament, dar vrea să stea singur într-un birou pe care şi-l va amenaja cum vrea. În prima sa intervenţie de membru al comisiei juridice, le-a cerut deputaţilor să pună piciorul în prag, să nu se mai umilească şi să nu mai ceară puncte de vedere de la ANI. Când a ieşit din sala de şedinţe, Becali s-a răţoit la ziarişti pe care i-a întrebat, nici mai mult nici mai puţin, dacă sunt „întregi mental”.

Gigi Becali1

UPDATE 5. La finalul şedinţei comisiei juridice, Gigi Becali s-a răfuit cu jurnaliştii, cărora le-a spus că ar trebui să fie recunoscători pentru că le răspunde la întrebări. El a dat exemplu o jurnalistă de la Realitatea TV, pe care o jignise recent, spunând ca a avut răbdare cu ea, i-a dat declaraţii pe holurile Parlamentulul, şi ea se plânge de comportamentul lui. Cum aceasta era chiar în spatele deputatului liberal, jurnalista i-a spus că nu-i este datoare cu nimic, şi că nu-i va pune doar întrebări care să-i fie pe plac. „Ţie nu iti mai răspund cu nimica…O să te dau în judecată pentru hărţuire”, a spus liberalul, potrivit ziare.com, cerându-le încă o dată jurnaliştilor să stabilească cu el un „mod de lucru” bazat pe „respect”.

Cum un alt jurnalist a sărit în apărarea colegei sale, Becali a întrebat nervos: „De unde vă gasesc? Nu va selectează puţin, să daţi şi voi un examen să vadă dacă sunteţi întregi mental?”.UPDATE 4. Becali a avut, astăzi, prima sa intervenţie în Comisia juridică şi primul meci cu preşedintele acestei comisii, Bogdan Ciucă, care voia să ceară un punct de vedere de la ANI pe tema a trei deputaţi incompatibili. „Să înţeleg că noi, Comisia Juridică, care ridicăm mână pentru avize, pentru legi în ţara românească trebuie să cerem punct de vedere, pentru că noi nu putem să interpretăm o lege şi cerem punct de vedere de la ANI?„, a spus Becali, precizând că situaţia ar trebui să stea invers.
„Suntem Comisia juridică a Parlamentului României, dar cerem punct de vedere de la ANI? Înseamnă că nu avem niciun fel de demnitate şi nu avem cunoştinţe juridice ca să putem să interpretăm o lege. Asta gândesc eu. Adică eu zic că trebuie să punem odată piciorul în prag să nu ne mai umilim şi să nu mai fim subalterni”, a adăugat Becali. El a continujat spunându-le colegilor săi că dacă cer un punct de vedere de la ANI demonstrează că sunt slabi.”Nu mai suport în România comportamentul ăsta de supunere, de sclavagism. Nu suport”, a explicat Becali.

UPDATE 3. Deputatul liberal  le-a propus jurnaliştilor acreditaţi la Parlament să nu-l mai contrazică. „Am o rugăminte acum: să stabilim un mod de lucru, că aşa e normal. Am şi eu o vârstă, nu tot timpul îmi arde de glumă. Voi puneţi întrebări, eu răspund. Să nu vă apucaţi să mă contraziceţi sau cutare, că sunteţi, ca vârstă, ca şi copiii mei! Eu spun opinia, voi spuneţi opinia unde vreţi voi„, le-a spus Becali jurnaliştilor.

De asemenea, George Becali a cerut presei acreditate la Parlament să nu-l mai incite cu întrebări, că nu e frumos. „Am o rugăminte la voi. O să avem de lucrat împreună, pentru că aşa e viaţa, eu sunt deputat, sunt şi Becali şi voi sunteţi jurnalişti şi o să avem e lucrat patru ani. (…) Eu am buna credinţă faţă de voi şi vă răspund, voi să aveţi buna credinţă, nu adică chestiunea jurnalistului – vezi, Doamne, eu sunt jurnalist, trebuie să pun o întrebare cu care să-l incit pe Becali, că nu e frumos”, a mai spus Becali.

UPDATE 2. „Nu iau niciun ban de la Parlament. O să rămână în buget acolo şi normal că trebuie să facă ceva cu ei.(…) Nici un ban, sumă forfetară, benzină, motorină, nimic, nimic, nimic. Niciun fel”, a declarat Gigi Becali. Şi asta nu a fost tot. „Biroul pe care îl voi primi, mi-l voi amenaja singur, cu banii mei. (…)Eu sunt Becali, eu nu sunt patru-cinci colegi, nu sunt nici şapte colegi, eu sunt Gigi Becali şi eu vreau birou singur, da? Ca să ştiţi”, a mai spus deputatul liberal.

UPDATE 1. Gigi Becali susţine că nu ştie ce este scris în CV-ul său, că este vorba fie despre o minciună, fie despre o simplă eroare. „Nu ştiu despre ce vorbiţi, habar nu am. Nu ştiu eu ce-i aia comisar ONU. O să văd cine a scris, ce a scris… nici nu ştiu„, a declarat Gigi Becali la România TV. Ulterior, el a explicat, la Parlament, că un consiler a scris greşit. „Este o chestiune de acum zece ani. E o întreagă tevatură, aşa au scris atunci în CV. A rămas scris de atunci”, a spus Becali.

Această funcţie aparea în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, cât şi pe site-ul Parlamentului European.

Active Watch a solicitat, potrivit ziare.com, Direcţiei ONU – Instituţie specializată din cadrul Ministerului Afacerilor Externe informaţii cu privire la existenţa acestei funcţii.

„MAE precizează că funcţia nu se regăseşte în nomenclatorul funcţiilor oficiale din sistemul ONU„, a venit răspunsul.

Mai mult, Cristina Bălan, fostul director adjunct al Centrului de Informare ONU pentru România, instituţie care s-a închis în 2012, a precizat că, în trecut, a sesizat echipa biroului europarlamentarului George Becali, atrăgând atenţia că informaţia este eronată şi cerând corectarea acesteia. Dar, Gigi Becali n-a vrut sub nicio formă să renunţe la funcţia respectivă.

Păcatul lui e „bunul simţ”

 Ieri, Gigi Becali a vorbit  la Realitatea TV, despre limbajul său colorat şi jignirile aduse jurnaliştilor, afirmând că „îi pare rău că îşi iese din fire” dar că, pe viitor, nu va mai răspunde jurnaliştilor la telefon „pentru că nu e obligat”. „Care e păcatul meu de fapt? Bunul meu simţ de a răspunde la orice telefon (…) Nu voi mai răspunde”, a avertizat Becali.EVZ.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie