Renault va disponibiliza 7.500 de angajati

 

Conducerea grupului auto francez Renault SA a informat marti sindicatele ca intentioneaza sa elimine 7.500 de locuri de munca in Franta pana la sfarsitul lui 2016, pentru a-si imbunatati competitivitatea, transmite AFP.

renault siglaAceste restructurari ar fi echivalente cu 14% din efectivele actuale ale Renault in Franta. La nivel global, Renault avea 128.000 de angajati la finele lui 2011.

Potrivit unui purtator de cuvant de la Renault, pe langa cele 5.700 persoane care ar urma sa se pensioneze intre 2013 si 2016, conducerea grupului mizeaza pe 1.800 de plecari suplimentare prin extinderea dispozitivului de pensionari anticipate, insa conditioneaza acest lucru de ajungerea la un acord cu sindicatele.

„Daca un astfel de acord va fi semnat cu organizatiile sindicale, aceasta realocare a efectivelor nu ar impune nici inchiderea de uzine si nici un plan de plecari voluntare”, a declarat directorul pentru operatiuni in Franta de la Renault, Gérard Leclercq.

2012 a fost un an negru pentru piata auto franceza in conditiile scaderii vanzarilor de autovehicule noi. Constructorii auto francezi au fost deosebit de afectati de acest fenomen, vanzarile PSA Peugeot Citroën au scazut cu 17,5% iar vanzarile Renault (marcile Renault si Dacia) au scazut cu 22,1%.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana. Recent, la Salonul Auto de la Paris, Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero si Sandero Stepway.

capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie