Daniel Constantin: Reducerea TVA la paine va reduce evaziunea si va suplimenta veniturile la buget

 

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat pentru Agerpres ca reducerea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) la 9% pentru paine, ar putea suplimenta veniturile la bugetul de stat de circa 100 de milioane de lei. Prin reducerea TVA se spera la o scadere a evaziunii, care in acest domeniu a ajuns la aproape 70%.

daniel constantin„Reducerea TVA la alimentele de baza este si ramane o prioritate a guvernarii USL, dar si a mea. Suntem in discutii avansate pentru introducerea unui program pilot de reducere a TVA la 9% pentru paine, si aici ma refer la tot lantul, de la cereale pana la productie si panificatie, cel mai mai probabil din semestrul II, de la 1 iulie 2013. Am decis sa incepem cu reducerea TVA la paine, intrucat evaziunea in acest sector este de 70% si cred ca masura va stimula cresterea incasarilor la buget si scaderea evaziunii. Estimam ca vom colecta la buget circa 100 de milioane de lei odata cu introducerea acestei masuri”, a precizat Constantin.

Dat fiind faptul ca aplicarea reducerii se va face din semestrul II, masura nu se va afla pe masa discutiilor cu cei de la FMI, aceasta urmand a fi analizata la urmatoarea misiune din martie-aprilie.

„Discutiile cu FMI pe introducerea acestui program pilot vor debuta in martie-aprilie, cand vor incepe negocierile pe noul acord cu FMI si vom discuta aplicat pe cifre”, a spus acesta.

In Romania activeaza in jur de 5.000 de agenti economici inregistrati in industria de panificatie si alti 2.500 in cea de morarit, numarul angajatilor din sector ridicandu-se la 35.000, precizeaza agerpres.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie