Vrei servicii medicale de calitate scoti mai multi bani din buzunar

 

Românii care vor dori să se interneze în spitalele private nu vor mai beneficia de niciun decont din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Măsura a fost anunţată de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi va fi inclusă în contractul-cadru pe 2013, care ar putea intra în vigoare de la 1 martie.

10247675-female-doctor-standing-in-front-of-her-team

În contractul-cadru pe 2013 care va intra, sper, în vigoare la 1 martie, vom sista finanţarea din fondurile Casei pentru unităţile spitaliceşti private. Astfel încât toţi banii publici – vorbim de fondul unic naţional de asigurări sociale de sănătate – să meargă către spitalele publice”, a declarat în weekend ministrul. Potrivit acestuia, managerii de spitale private ar trebui să îşi gândească investiţia, bazându-se pe forţele proprii, nu pe „ce fură de la stat sau din ceea ce încearcă să obţină prin trafic de influenţă„.

 Întrebat de gândul care sunt sunt motivele acestei decizii, ministrul Eugen Nicolăescu afirmă că are două argumente „extrem de puternice” în acest sens. „Primul este că fondurile publice care se adună de la cetăţeni trebuie să meargă către spitalele publice, unde există un mare deficit. Astfel, fondurile publice trebuie să meargă acolo, ca să ameliorăm asistenţa medicală în spitalele publice. Un al doilea argument este acela că eu, ca liberal, nu mi-am imaginat vreodată că o firmă privată îşi poate dezvolta un business pe bugetul ţării. Ea îşi dezvoltă un business aşa cum crede ea ca să trăiască şi să se dezvolte. Ca atare, nu cred că va fi un impediment pentru firmele serioase, ci doar pentru cele care vor să căpuşeze”, a declarat ministrul.gandul.info

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie