Programul teraselor din Centrul Istoric al Bucurestiului ar putea fi deschise pana la ora 24:00. Proiect supus dezbaterii publice

 

Primaria Municipiului Bucuresti de comun acord cu „Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric Micul Paris” au propus ca terasele din Centrul Istoric sa fie deschise pana la ora 24,00, conform art.14 din proiectul de hotarare supus dezbaterii publice, program ce poate fi extins cu inca o ora in zilele de vineri, sambata si duminica (in zonele preponderent nerezidentiale), informeaza un comunicat al PMB remis luni Agerpres.

terase centrul istoric bucurestiDe asemenea, mentioneaza sursa citata, cu ocazia unor evenimente de anvergura (Zilele Bucurestiului, evenimente sportive – ex. Finala Europa League) municipalitatea va emite reglementari pentru perioada respectiva, care pot deroga de la prevederile prezentului Regulament.

Mai mult decat atat, intrucat proiectul de hotarare se afla in dezbatere publica, orice sugestie va fi analizata si luata in considerare, daca va avea sustinere din punct de vedere legislativ.

PMB precizeaza ca obligativitatea inchiderii teraselor la ora 22,00 se refera la cele din zonele rezidentiale (ex. Schitu Magureanu, Mosilor etc) si nu la terasele din zona A, zona cu functiune mixta, preponderent nerezidentiala.

Potrivit sursei citate ora la care se inchid terasele din Centrul Istoric – 22,00 – se refera numai la zonele invecinate blocurilor de locuinte si care intra sub incidenta art. 8 din OG 99/2000 conform careia „structurile in care se presteaza servicii de piata pot fi deschise publicului in toate zilele saptamanii, comerciantii, stabilindu-si orarul de functionare cu respectarea prevederilor din legislatia muncii si cu conditia respectarii reglementarilor prind linistea si ordinea publica, si in conformitate cu solicitarile autoritatilor administratiei publice locale, privind continuarea unor activitati in functie de necesitatile consumatorilor.

„Sub denumirea de „Centru Istoric” intra alte zone din Bucuresti, in afara zonei delimitate de Splaiul Unirii, Lipscani, Calea Victoriei”, subliniaza PMB in comunicat.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie