Noul director al ICR Târgu Jiu Ion Deaconescu un personaj controversat

 
Nominalizarea lui Ion Deaconescu ca director al ICR Târgu Jiu aruncă încă o dată în aer decizia noii conduceri a ICR de a înfiinţa filiale locale prin ţară ale unei instituţii care ar trebui să promoveze cultura română… în lume! Despre Ion Deaconescu scria Relu Cioran că Securitatea l-a trimis cu misiune la Paris pentru a-l „tatona” pe Emil Cioran.
ICR

Spre deosebire de vremurile de tristă amintire, când securiştii strecuraţi în mediile universitare şi politice îşi făceau treaba lor murdară într-un mod oarecum discret, acum fantomele acestora vor să fie în prim-planul vieţii noastre şi chiar să aibă un rol decisiv în organizarea lumii în care trăim!

Un caz care tinde să devină simptomatic este cel al profesorului universitar Ion Deaconescudin cadrul Universităţii din Craiova, care este şi şeful Masoneriei din această zonă, având, cum se spune, gradul 33, unul foarte important în această organizaţie.

N-am nici o îndoială că atât cei din conducerea Universităţii din Craiova, cât şi cei din Masonerie cunosc biografia lui Ion Deaconescu, situaţie în care nu putem să înţelegem care au fost criteriile şi aşteptările acestora când au încurajat şi susţinut promovarea lui Deaconescu, din moment ce noi, naivii din ţara asta, am crezut că securiştii lui Ceauşescu trebuiau uitaţi în raftul cel mai de jos al istoriei.

Despre Ion Deaconescu şi legătura sa cu Securitatea s-a mai scris în presă încă din anii ‘90-91. Primul care a făcut-o a fost ziaristul Tiberiu Pătru, în primele numere ale revistei “Cartel”. Afirmaţia că Ion Deaconescu a fost “securist” a fost susţinută şi de Relu Cioran, fratele marelui filosof, în revista “Euphorion”, când l-a suspectat pe anonimul profesor Ion Deaconescu că l-a vizitat pe Emil Cioran la Paris cu sarcină clară de serviciu!cotidianul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie