De’Longhi a inceput productia la fabrica de la Jucu cu o intarziere de o jumatate de an
Producatorul italian de electronice si electrocasnice, De’Longhi a inceput productia la fabrica de la Jucu, la peste jumatate de an de cand isi planificase sa inceapa.
La mai bine de jumatate de an de cand planifica sa inceapa productia de la Jucu, compania italiana De’Longhi a scos primele expresoare „made in Romania”. Deocamdata se fac inca teste, inaugurarea oficiala a fabricii urmand sa aiba loc cel mai probabil peste trei luni. „De’Longhi are deja 100 de angajati si a inceput productia. Activitatea nu este insa foarte intensa, se produce pentru a testa linia tehnologica.”, a declarat pentru economica.net, Viorel Gavrea, directorul Tetarom III, parcul industrial de langa Cluj unde functioneaza noua fabrica De’Longhi si unde producea initial Nokia. Potrivit acestuia, italienii continua sa monteze liniile de productie si sa faca angajari. „Vor face espresoare dar si electrocasnice mici. Aduc piesele din Italia si le ansambleaza aici”, a mai declarat Gavrea.
De’Longhi anuntase initial ca va incepe productia la fabrica de la Jucu din vara acestui an, dar lucrarile s-au amanat in asteptarea aprobarii ajutorului de stat in valoare de aproximativ 12 milioane de euro, promis de stat si care trebuie sa ajunga la producatorul de electrice si electrocasnice in trei etape, in functie de evolutia investitiei. „De’Longhi dorea sa inceapa productia de la 1 iulie, dar a durat mult pana cand au primit aprobarea pentru a primi ajutor de stat”, a mai spune Gavrea.
Potrivit legii, (1680/2008), intreprinderile care realizeaza o investitie initiala cu o valoare care depaseste echivalentul in lei a 30 milioane euro si care creeaza cel putin 300 de noi locuri de munca, ca urmare a realizarii investitiei initiale, pot beneficia de o schema de ajutor de stat. Nivelul maxim al ajutorului de stat de care poate beneficia un operator economic este echivalentul in lei a 28,125 milioane euro, daca realizeaza investitii si creeaza locuri de munca ca urmare a realizarii unei investitii initiale in orice regiune, mai putin regiunea de dezvoltare 8 Bucuresti-Ilfov. Pentru investitiile si locurile de munca create in regiunea de dezvoltare 8 Bucuresti-Ilfov nivelul maxim al ajutorului de stat de care poate beneficia un operator economic este echivalentul in lei a 22,5 milioane euro. Sumele sunt nerambursabile si se asugura de la bugetul de stat prin Ministerul Finantelor.
Italienii de la De’Longhi SpA au anuntat la inceputul anului trecut ca vor investi initial in jur de 30 de milioane de euro intr-o unitate de productie la Jucu, preluand fabrica Nokia. Potrivit raportului financiar la 9 luni, De’Longhi are in plan investitii totale de 43 de milioane de euro in Romania, in perioada 2012-2014 si vor sa anagajeze in total 670 de oameni. „Investitia va asigura productia familiilor de produse cu cea mai accelerata crestere la preturi competitive si a fost realizata pentru a fi mai aproape de pietele pe care le urmarim. De asemenea, cu aceasta investitie am urmarit si scaderea expunerii pe dolar”, se arata in raportul companiei.
In primele 9 luni ale anului trecut, De’Longhi SpA a raportat venituri in valoare totala de 988,8 milioane de euro, cu 8,3% mai mult fata de perioada similara a anului anterior.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!