Asigurarile intra in defensiva: Platile aferente vatamarilor corporale se dubleaza, iar RCA se majoreaza cu 25-30%

 

Iulius Bucsa, presedintele Astra Asigurari, a declarat pentru revista Capital ca preturile la asigurari vor cunoaste o majorare de pana la 30% in conditiile in care s-au aprobat noile reglementari privind subscrierea politelor de raspundere civila auto.

rca„Evolutia tarifelor nu va fi mai mare de 25-30% in ceea ce priveste polita RCA, iar la CASCO anticipez o stagnare, cu preturi similare anului 2012.”, a spus presedintele Astra Asigurari, Iulius Bucsa.

Societatilor de asigurare li s-a impus de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, sa vanda politele RCA la un pret care sa permita obtinerea unui minim profit.
Aceasta nu inseamna decat ca fiecare companie in parte isi va calcula un pret de echilibru sub care nu va putea vinde RCA, in functie de daunele pe care le plateste, de marimea portofoliului de clienti si de costurile de emitere, iar pretul va fluctua in functie de dauna.

Specialistii anticipeaza ca pretul RCA ca vreste cu pana la 40%, ceea ce in opinia lor nu e prea mult, atata vreme cat in Romania rata daunei este de 146%. Cu alte cuvinte asiguratorii platesc cu 46% mai mult decat incaseaaza din primele de asigurare RCA.

De cealalta parte, plata pentru vatamare corporala si morala se va dubla, dupa cum a precizat Bucsa citat de capital.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie