Mandat de arestare de 29 de zile pentru autorii tentativei de asasinat din Piatra Neamt

 

Patru barbati, care fusesera implicati in amplasarea unui dispozitiv exploziv sub masina interlopului Bogdan Mararu din Piatra-Neamt, au primit din partea unei instante a Curtii de Apel din Bacau cate un mandat de arestare pentru 29 de zile.

arest preventivDoua din persoanele retinute in acest caz, Ovidiu Popa si Petrica Jitariu, sunt din comuna bacauana Pargaresti, sat Paraul Boghii, un altul, Emil Cristofor, dintr-un cartier din Targu Ocna, iar al patrulea barbat implicat in atentat, Daniel Padurariu, este din judetul Neamt, avand antecedente penale.
Vecinii unuia dintre atentatori, Ovidiu Popa, spun ca se fereau de el considerand ca „atrage ghinionul”. „Avea obiceiul de a intra in bucluc de copil fiind. Prima data a intrat in necaz la 16 ani, cand a fugit de acasa si s-a inhaitat cu niste tigani la Galati, fiind trimis un an la scoala de corectie”, afirma matusa tanarului, Roza Jugaru, in varsta de 69 de ani, cea care l-a crescut.

Barbatul este casatorit, are un copil, iar sotia este plecata la munca in Italia. Se eliberase din inchisoare in luna noiembrie 2012, unde isi ispasise o pedeapsa pentru furt calificat.
Cinci persoane au fost retinute de procurorii DIICOT dupa ce trei dintre acestea au fost prinse, in flagrant, in noaptea de joi spre vineri, dupa ce au montat sub masina lui Bogdan Mararu, langa roata dreapta din spate, aproximativ un kilogram de explozibil de tipul C4. Alte doua persoane suspectate ca sunt implicate in caz sunt audiate la sediul DIICOT Neamt.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie