Ministrul Afacerilor Externe la reuniunea informala „Snow Meeting”

 

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a subliniat, la reuniunea informala „Snow Meeting”, care se desfasoara joi si vineri la Trakai (Lituania), ca procesul de revizuire a Strategiei Europene de Securitate este in masura sa conduca la consolidarea relatiei transatlantice si, implicit, a parteneriatului UE-NATO.

titus corlateanPotrivit unui comunicat al MAE remis vineri Agerpres, in cadrul interventiei, demnitarul roman a subliniat ca UE reprezinta un actor care tinde sa isi asume un rol din ce in ce mai important in domeniul securitatii, accentuand ca noua structura institutionala, precum si aparitia unor provocari noi in mediul de securitate justifica necesitatea revizuirii Strategiei Europene de Securitate (SES).

„O Strategie Europeana de Securitate revizuita este in masura sa proiecteze o noua viziune strategica privind interesele de securitate ale UE, viziune la care Romania este pregatita sa contribuie substantial”, a aratat demnitarul roman.

De asemenea, Titus Corlatean a precizat ca pe parcursul ultimei decade climatul de securitate international a traversat o perioada de schimbari profunde, determinand necesitatea ca teme precum securitatea energetica si cibernetica sa fie luate in considerare mai mult in procesul de revizuire a Strategiei Europene de Securitate.

Seful diplomatiei romane a subliniat ca cele mai multe provocari la adresa securitatii europene continua sa provina din vecinatatea imediata a UE, impunandu-se astfel necesitatea acordarii unei atentii sporite acestor regiuni in contextul revederii SES.

Ministrul roman a aratat ca regiunea Marii Negre continua sa reprezinte o zona de interes pentru UE si NATO, generatoare „de provocari, dar si de oportunitati”.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie