Foşti deținuți angajați la ieșirea din penitenciare

 

O asociție neguvernamentală din Alba Iulia a reușit să angajeze 125 de foști deținuți proaspăt ieșiți pe porțile celor mai renumite penitenciare din România.

detinuti
Înființată în urmă cu mai bine de zece ani Asociația As 2001 Alba Iulia și-a desfășurat activitatea în general în zona seviciilor sociale derulând zeci de proiecte finanațate fie de statul tomân, fie de Uniunea Europeană. Ultima ”ispravă” a acestei asociașii este derularea unui proiect în parteneriat cu Penitenciarele de Maximă siguranță din Aiud și Gherla, proiect prin care a reușit să asigure locuri de muncă pentru 125 de foști detinuți ce și-au ispășit pedepsele în cele două temute penitenciare.

Denumit “Integrarea pe piata forţei de muncă a grupurilor vulnerabile, prioritatea noastră!” și finanţat prin Fondul Social European-Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale„, domeniul major de intervenţie 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii” proiectul a prilejuit, membrilor asociației și specialiștilor din cele instituții de corecție, desfășurarea unor ample acțiuni socio- economice.

Astfel, pe parcursul celor 30 de luni din cele  36 cât este durata de implementare a proiectului, asociația albaiuliană a reușit să înformeze și să consilieze 1273 de deținuți, să formeze profesional 669 de persoane aflate în detenție și lucrull cel mai important să angajeze, asistat, un număr de 125 de persoane liberate din cele două penitenciare.
Potrivit Adrianei Todorean, directorul executiv al Asociației As 2001 Alba Iulia: ”Cele125 de persoane au beneficiat de serviciile de angajare asistată au fost încadrate în muncă în diverse meserii, începâd de la constructori, tâmplari, strungari și până la, atenție, agenți de vânzări sau lucrători comerciali. Angajatorii au beneficiat, pentru aceste persoane, de o subvenție de maxim 1200 de lei, timp de 6 luni de zile”

Cu alte cuvinte pentru un salariu net de 770 lei pentru o lună de muncă, angajatorul mai trebuia să contribuie ,pentru formarea fondului de salariu, cu puțin peste 100 de lei.amosnews.ro

Autor: Dorel Lazăr, jurnalist independent

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie