Cristi Danilet: Se intentioneaza afectarea statutului judecatorilor si procurorilor- Video

 

„In cadrul unor dezbateri ferite de ochii publici din Ministerul Justitiei, a Guvernului in general, exista intentia manifesta de a se modifica Constitutia pentru separarea procurorului de judecator, pentru crearea unui CSM distinct, pentru punerea procurorilor sub autoritatea administrativa si profesionala a ministrului justitiei. Ceea ce, pentru mine, inseamna sfarsitul independentei justitiei”  a declarat judecatorul Cristi Danilet, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, intr-un interviu pentru HotNews.ro.

Cristi Danilet , membru CSM

Cristi Danilet , membru CSM

Acesta sustine ca miza tensiunilor din CSM are substrat politic si ca se incearca „afectarea atributiilor CSM in vederea controlarii justitiei”. Danilet mai spune ca are „informatii exacte” ca se pregateste modificarea statutului procurorilor prin modificara Constitutiei si trecerea lor in Executiv.

hotnews.ro

 

Cuvinte cheie: , , ,

 

1 comentariu

  1. Laura Vilsan spune:

    Procurorii sunt si trebuie sa ramana profesionistii care -dupa munca asiduua de efectuare a urmaririi penale si in final,de intocmire a rechizitoriului si dispunerea trimiterii in judecata a inculpatilor-au certitudinea instrumentarii dosarului in contextul exclusiv si primordial al respectului fata de legea penala,al aplicarii legii,fara rezerve sau temeri ca ar deranja musuroaiele corupte,care se dovedesc a fi raspandite in zone in care nici cu gandul nu gandeai,sau musuroaie aflate in curs de formare,construite de catre personaje care pozeaza infailibil in cetatenii onorabili ai comunitatii,dar ei se probeaza-gratie politiei judiciare si procurorilor-a fi gaunosi si toxici pentru sanatatea morala a natiei noastre.
    Procurorii trebuie sa fie independenti fata de orice ingerinta politica sau de alta natura!!!
    Laura Vilsan

Adaugă părerea ta


 

Distribuie