Arafat anunta ca avionul achizitionat de Fundatia pentru SMURD, prin programul de directionare de catre populatie a 2% din impozit va avea primele misiuni intr-o luna si jumatate

 

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, vineri, la Targu Mures, ca avionul achizitionat de Fundatia pentru SMURD prin programul de directionare de catre populatie a doi la suta din impozit va avea primele misiuni intr-o luna si jumatate.

raed arafat 1Arafat a afirmat, dupa ce a participat la bilantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Horea” al judetului Mures, ca avionul achizitionat de Fundatia pentru SMURD prin programul de directionare de catre populatie a doi la suta din impozit a sosit, iar sase piloti care vor lucra pe el au fost transferati de la Ministerul Apararii Nationale.

„Avionul SMURD este acum sosit, luat integral din doi la suta si cateva donatii care ne-au ajutat cu plata asigurarilor si altele. Trebuia rezolvata problema pilotilor, s-a realizat si acest lucru, deci ne-a aprobat Guvernul recent transferul a sase posturi de piloti de la MApN la MAI, deci a fost aprobat acest lucru de catre primul-ministru. Am inteles ca domnul ministru al Apararii, domnul Dusa, a facut deja, ieri (joi – n.r.), transferul pilotilor, ceea ce inseamna ca putem sa facem instruirea pilotilor incepand cu data de 20 ianuarie. Dureaza cam 20-25 de zile programul de pregatire a pilotilor, se face o pregatire speciala de trecere de la avionul pe care-l stiau ei la noul tip de avion pe care-l avem”, a spus Arafat.

El a adaugat ca ulterior avionul va intra in lucru.

„Deci, cert, in urmatoarea luna si jumatate vom vedea primele misiuni ale avionului care va rezolva o mare problema pentru noi – si aici totul s-a putut rezolva datorita populatiei, in primul rand, si faptului ca ne-a sprijinit cu acesti doi la suta si bineinteles datorita sprijinului care a intervenit din partea MAI, MapN si a Guvernului cu rezolvarea problemei pilotilor si a modului cum va opera acest avion ulterior”, a spus Arafat.
El a precizat ca, in acest an, fondurile care vor fi stranse de Fundatia pentru SMURD prin contributia populatiei care va directiona doi la suta din impozit catre aceasta vor fi indreptate spre dotarea cu echipamente de interventie la calamitati, echipamente speciale de interventie, spre formarea formarea de personal si spre anumite costuri legate de operarea avionului.

„Anul trecut a fost avionul, anul acesta am avut o discutie cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si cu colegii si inca urmeaza sa mai avem discutii. O parte importanta a fondurilor, nu neaparat toate, va fi alocata pentru dotare pe echipamente de interventie la calamitati, deci am vorbit de senilate, cum s-au luat anul trecut. Anul acesta vrem sa punem niste fonduri sa mai luam cateva senilate, cum sunt cele care au intervenit la Botosani, la Neamt. Doi – pentru echipamente speciale de interventie pe beton, pe cladiri daramate, sa zicem, cum s-a luat anul trecut din donatia Petrom, vrem sa mai completam din acest tip de echipamente la inspectorat. Deci asta pe partea de dezastre. Dupa care avem, pe partea de echipamente de protectie, vrem sa sprijinim mai departe operarea avionului, deci sa nu fie efortul integral preluat de Inspectoratul de Aviatie, deci partea de asigurari, anumite costuri s-ar putea sa le sprijinim noi, in colaborare cu dansii. Si bineinteles, alte proiecte de formare de personal. (…) partea de centre de pregatire si, mai departe, dotarea lor cu echipamente, pentru ca de acolo ies oamenii care lucreaza pe masinile SMURD si trebuie sa pastram un nivel calitativ inalt al lor”, a aratat Arafat.

Raed Arafat a participat, vineri, la Targu Mures, la bilantul ISU Mures.

In iunie 2012, Raed Arafat declara ca a fost platit avansul pentru un avion sanitar folosit, de fabricatie americana, care va fi utilizat de SMURD.

El spunea atunci ca este un avion sanitar cu doua targi, Piper Cheyenne III A, care a fost utilizat ca ambulanta aeriana, deci nu trebuie facute multe modificari pe el.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie