Ponta: Anul 2013 NU PREVEDE cresteri de salarii si pensii. Obiective pentru 2013-2016: reforma SALARIZARII, reforma BUGETULUI si reforma INVESTITIILOR PUBLICE

 

In cadrul conferintei de presa sustinuta de premierul Victor Ponta a prezentat obiectivele Guvernului pentru perioada 2013-2016.

victor ponta9” Ne propunem sa respectam angajamentele pe care le avem (nu este un scop in sine, ci o decizie politica pe care ne-o asumam si care aduce benefecii nu Guvernului), repararea inechitatilor. Anul 2013 nu prevede cresteri de salarii si pensii. Alte obiective: reforma salarizarii, actualul Guvern isi propune sa faca o reforma reala, dorim o restructurare a Garzii Financiare, a Controlului Vamal, reforma bugetului, reforma investitiilor publice (se va face inventarierea tuturor proiectelor din 2007, se va lua decizia ce proiecte se inchid, iar cele care sunt cu adevarat importante le vom prioritiza).”

Ponta a mai remarcat faptul ca masurile din 2012 au efect in 2013 si in anii care urmeaza. Ideea de reducere de cheltuieli are la baza un concept in care nu se poate de fiecare data sa tai de la cei de la baza, ci prima data trebuie sa tai de la varf.

Premierul a mai afirmat ca nu va aproba din fondul de rezerva, alocari pe primarii, care in mod inevitabil duc la ideea ca un partid beneficiaza de bani mai mult ca altul.

Primul ministru si-a mai exprimat din nou nemultumirea in mod public pentru ca nu exista nicio consecinta juridica pentru ce s-a intamplat la Oltchim, la Posta Romana, la ANRMAP, si alte institutii la care s-au pierdut sute de milioane de euro, precizeaza mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie