Crisan Mucenic Lazureanu, seful Centrului Chinologic din Sibiu a fost eliberat din functie

 

Seful Centrului Chinologic din Sibiu, Crisan Mucenic Lazureanu, a fost eliberat din functie si pus la dispozitie pana la finalizarea cercetarilor prealabile si a celor administrative dispuse in cazul sau la sfarsitul lunii decembrie 2012, a anuntat, joi, Viorel Vasile, adjunct al sefului IGPR.
Vasile Viorel a declarat ca, in cazul sefului Centrului Chinologic din Sibiu, au fost dispuse, la sfarsitul lunii decembrie 2012, cercetarea prealabila si patru cercetari administrative, acestea fiind in curs de finalizare.

Crisan Mucenic LazureanuEl a precizat ca, in cazul lui Lazureanu a fost luata masura eliberarii din functie, acesta fiind pus la dispozitia IGPR pana la finalizarea cercetarilor.

Secretarul de stat in Ministerul de Interne Anghel Andreescu a declarat, joi, referitor la scandalurile din Politie, ca sunt indicii ca ar fi probleme si la Centrul Chinologic de la Sibiu, iar un sef serviciu de la Scoala de Subofiteri Slatina ar fi acuzat de o fosta subalterna ca o hartuia sexual.

Crisan Mucenic Lazureanu, directorul Centrului Chinologic din Sibiu, unitate din cadrul MAI, spune ca acuzatiile aduse de un barbat si o femeie, angajati ai centrului, privind loviri si hartuire sunt vechi, el fiind verificat si gasit nevinovat de catre mai multe institutii de control.

Directorul Centrului Chinologic „Aurel Greblea” din Sibiu, Crisan Mucenic Lazureanu, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, ca scandalul cu acuzatii de hartuire si loviri a inceput în urma cu aproape doi ani, fiind acuzat de un barbat si o femeie, angajati ai centrului.

Potrivit acestuia, femeia il acuza de hartuire, ea fiind concubina barbatului care il acuza de lovire.

„Cei doi (cei care îl acuza – n.r.) s-au certat pe probleme sentimentale. El a crezut ca eu am ceva cu ea. Au îiceput tot felul de probleme. El s-a dat cu capul de pereti, au facut amandoi fel de fel de reclamatii. Am peste 20 si ceva de plangeri depuse de el. Plangeri de tot felul, si penale. Am fost verificat. Mi s-a dat neinceperea urmaririi penale. Am fost verificat de Parchet, de DNA, de Parchetul de la Sibiu si de corpurile de control. Am fost gasit nevinovat. Vad ca el, acum, in contextul probelor de la Olt a iesit in presa si vrea in continuare sa dea in mine”, a declarat Lazureanu.

Intrebat de ce isi doreste cuplul care il acuza „sa dea” in el, Lazureanu a spus ca este vorba de o razbunare, deoarece ar fi aflat ca cei doi „fac reproductie” cu cainii unitatii, lucru ilegal, si ca barbatul care il acuza ar fi primit bani de chirie de la acest centru, desi locuia impreuna cu concubina sa, adica femeia care il acuza pe director de hartuire sexuala.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus o serie de controale la inspectoratele judetene de politie cu privire la respectarea principiilor de etica si deontologie profesionala, pentru a fi identificate si sanctionate practici discriminatorii in raport cu angajatele si alte aspecte neconforme.

„Din dispozitia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialisti din cadrul Aparatului central al MAI si ai Inspectoratului General al Politiei Romane se vor deplasa la mai multe inspectorate de politie judetene pentru realizarea unor verificari cu privire la respectarea principiilor de etica si deontologie profesionala”, s-a aratat intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar si ofiteri din structurile de control.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie