Calendarul obligatiilor fiscale si termenele de plata pentru obligatiile fiscale pentru intervalul 16-31 ianuarie 2013
Partenerii nostri de la Eurocount si Audit Cluj Napoca, au pregatit pentru cititorii MediereNet, un calendar al obligatiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2013.
Azi publicam informatiile pentru perioara 16- 31 ianuarie 2013.
Data de 25 ianuarie 2013 este termen limita de depunere pentru:
– 100 Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar, trimestrial pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii decembrie, trimestrului IV 2012. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 101/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
– 104 Declaratie privind distribuirea intre asociati si a veniturilor si cheltuielilor pentru asocierile fara personalitate juridica constituie intre contribuabili: persoane juridice straine cu persoane fizice nerezidente pentru activitati din Romania, persoane fizice rezidente asociate cu persoane fizice romane pentru activitati din Romania si strainatate, pentru trimestrul IV 2012.
– 112 Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar, trimestrial pentru obligatiile aferente lunii decembrie, trimestrului IV 2012. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OMFP nr. 1045/2012.
– 300 Decontul de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar, trimestrial, semestrial, anual pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii decembrie, trimestrului IV 2012, semestrului II 2012. Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 152 alin. (7) Cod Fiscal pâna la 10 decembrie 2012. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 3665/2011 si art. 156^2 Cod Fiscal.
– 301 Decontul special de taxa pe valoarea adaugata pentru contribuabilii înregistrati în scopuri de TVA, conform art. 153^1 Cod Fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare în luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neînregistrati si care nu au obligatia înregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 30/2011 si art. 156^3 Cod Fiscal.
– 390 Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate în luna decembrie 2012. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este art. 156^4 Cod Fiscal si OPANAF nr. 76/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
– 394 Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, pentru declararea operatiunilor desfasurate în luna decembrie, trimestrul IV, semestrul II 2012 de catre platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara, trimestriala si semestriala. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 3596/2011.
– 224 Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate în România si de catre persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate în România – pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii decembrie 2012. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 52/2012.
– Declaratia privind obligatiile de plata la veniturile Fondului pentru Mediu
– Declaratia privind comunicarea proratei provizorii care va fi utilizata în anul 2013 de catre platitorii de TVA. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este art. 147 alin. (9) din Codul Fiscal.
– 225 Declaratia privind stabilirea impozitului reprezentând plata anticipata trimestriala în contul impozitului pe câstigul net anual impozabil pentru câstigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decât partile sociale si valorile mobiliare în cazul societatilor închise, formular, pentru trimestrul IV 2012. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 2600/2010.
– 311 Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul Fiscal, se depune pâna la 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei în care a intervenit exigibilitatea taxei, de catre persoanele impozabile al caror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) – e) Cod Fiscal, pentru declararea si plata TVA aferenta: livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate si/sau achizitiilor de bunuri si/sau de servicii efectuate ulterior anularii codului de înregistrare în scopuri de TVA. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 418/2012.
– 208 Declaratia informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal se depune de catre notarii publici care au obligatia calcularii, încasarii si virarii impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal efectuate în semestrul II al anului 2012. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 892/2012.
– 094 Declaratia privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri în anul precedent. Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care au fost cu TVA trimestrial in anul 2012 si au depasit plafonul de 100.000 euro pentru cifra de afaceri, vor depune si declaratia 010 pentru trecerea la TVA lunar. Similar, daca perioada de TVA este lunara, dar nu s-a depasit in anul 2012 cifra de afaceri de 100.000 euro, persoana impozabila va depune declaratia 010 privind schimbarea vectorului fiscal pentru a deveni platitor de TVA trimestrial. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este art. 156^1 din Codul Fiscal si OPANAF nr. 7/2010.
– 097 Notificarea privind aplicarea sistemului TVA la încasare se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în perioada 1 octombrie 2012 – 31 decembrie 2012 si a caror cifra de afaceri obtinuta în aceasta perioada este sub plafonul de 2.250.000 lei care sunt obligati sa aplice sistemul TVA la încasare începând cu prima zi a celei de-a doua perioade fiscale din anul 2013. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF 1529/2012.
Data de 25 ianuarie 2013 este termen limita de plata pentru:
- accize,
- TVA,
- impozitul pe titeti si gaze naturale din productia interna,
- impozitul pe veniturile nerezidentilor,
- impozitul pe veniturile microintreprinderilor,
- impozitul pe salarii,
- impozitul pe venitul din activitatile independente,
- impozitul pe salarii,
- impozitul pe veniturile din dividende,
- impozitul pe veniturile din dobanzi,
- impozitul pe alte venituri din investitii,
- impozitul pe venitul din pensii,
- impozitul pe veniturile din alte surse,
- varsamintele de la persoanele cu handicap neincadrate,
- contributie de asigurari sociale,
- contributie la asigurari sociale de sanatate,
- contributie la fondul pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate,
- contributie la asigurarile pentru somaj,
- contributie de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, contributiei la fondul de mediu.
Data de 31 ianuarie 2013 este termen limita de depunere pentru:
– 010 Declaratia de înregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica se depune de catre persoanele juridice, platitoare de impozit pe profit sau platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderii care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderii sau impozit pe profit. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este art. 112^2 si art. 112^8 din Codul Fiscal.
– 220 Declaratia privind venitul estimat/norma de venit se depune de catre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale care au obligatii declarative prevazute la art. 49 alin. (9) si art. 81 Cod Fiscal: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole pentru care venitul net se determina in sistem real. Cadrul legal care reglementeaza aceasta obligatie este OPANAF nr. 52/2012.
– 600 Declaratia privind venitul asigurat la sistemul public de pensii se depune de catre intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale, membrii intreprinderii familiale, persoanele cu statut de PFA sa desfasoare activitati economice, persoanele care realizeaza venituri din profesii libere, persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza evidentelor din partida simpla.
– Declaratia privind baza de impozabila a terenurilor, cladirilor si mijloacelor de transport catre autoritatile publice locale in vederea stabilirii impozitelor locale.
Eurocount si Audit Cluj Napoca
1 comentariu
100 ptr.tr iv nu se mai depune!