Primul varf de plata din 2013 pentru Trezorerie

 

Miercuri, 9 ianuarie 2013, ajunge la scadenta o emisiune de titluri de stat cu maturitatea de un an, in valoare de 2,53 miliarde de lei. 

bani-lei-bancnote
Suma necesara pentru rostogolire a fost deja acoperita, dupa ce Finantele au imprumutat ieri 2,2 miliarde de lei, prin vanzarea a doua emisiuni si depasind sumele planificate de 500 milioane lei in titluri la un an si 800 milioane lei in obligatiuni la un an si sase luni.

Exact peste o saptamana, in 16 ianuarie, Ministerul Finantelor mai are de rambursat alte 3,67 miliarde de lei, cand ajunge la scadenta o alta emisiune cu maturitate de 1 an.

Pana atunci, sunt planificate trei emisiuni de titluri de stat: pe 10 ianuarie, o emisiune de obligaţiuni benchmark, de 600 milioane lei şi scadenţa la 4 ani, iar pe 14 ianuarie, o emisiune de certificate de trezorerie, de 500 milioane lei, cu scadenţa la un an şi o emisiune de obligaţiuni benchmark, de 800 milioane lei, pe trei ani, cu rata cuponului de 5,8%.

Insumate, cele doua varfuri de plata, de azi si de saptamana viitoare, tranforma ianuarie intr-una dintre cele mai impovaratoare luni din 2013 pentru Trezorerie din punctul de vedere al necesarului de finantare, de 6,2 miliarde de lei.

Celelalte varfuri ale datoriei vor fi atinse in februarie – 5,9 miliarde de lei, martie – 6 miliarde de lei si octombrie – 6,1 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute 4,6 miliarde de lei în prima luna anului si aproximativ 18-20 miliarde lei in trimestrul I.

In acest an ajung la scadenta titluri de stat denominate in lei si euro in valoare de 46,8 miliarde de lei, din care cele denominate in valuta insumeaza1,76 miliarde de euro.incomemagazine.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie