Noul vicepresedinte al CNA este Viorel Vasile Buda

 

Consiliul National al Audiovizualului l-a ales marti, intr-o sedinta cu usile inchise, pe Viorel Vasile Buda ca vicepresedinte al institutiei. Votul a fost secret.

cnaPotrivit unor surse, Viorel Vasile Buda a obtinut 6 voturi „pentru”, iar contracandidatii sai Alexandru Jucan – 3 voturi, Lorand Turos si Cristina Trepcea cate un vot.

Nascut in Carei, judetul Satu Mare, in 29 iunie 1952, Viorel Vasile Buda a fost profesor de fizica, inspector scolar general si deputat PNL in legislatura 2008-2012.

Pe 28 decembrie, Laura Corina Georgescu a fost aleasa, prin vot secret, de membrii Consiliului National al Audiovizualului, presedinte al acestui for, cu noua voturi „pentru” si unul „impotriva”, aceasta propunere urmand sa fie supusa validarii de catre Parlament.

De asemenea, CNA l-a ales pe 28 decembrie ca vicepresedinte interimar pe Rasvan Popescu cu mandat pana pe 15 ianuarie, pentru ca niciunul dintre candidatii pentru aceasta calitate – Rasvan Popescu si Lorand Turos – nu a intrunit, in urma celor trei tururi de vot, numarul necesar de voturi pentru a fi ales.

Potrivit Legii audiovizualului si Regulamentului de organizare si functionare a CNA, Consiliul este condus pentru un mandat de sase ani de un presedinte, asimilat functiei de ministru, numit prin votul Parlamentului, dintre membrii Consiliului, la propunerea acestora.

Alegerea candidatului/ candidatilor pentru functia de presedinte si/ sau de vicepresedinte al CNA se face prin vot secret. in cazul in care candidatii nu intrunesc numarul de voturi necesar pentru a fi alesi in functia de presedinte si/ sau vicepresedinte, votul se poate relua de cel mult trei ori. Daca nici in acest caz nu se reuseste alegerea candidatului pentru functia de presedinte si/ sau de vicepresedinte, se declanseaza o noua procedura de alegere, cu respectarea conditiilor prevazute mai sus.

De la infiintarea CNA in 1992, Consiliul a avut cinci presedinti: Titus Raveica, Sorin Moldovan, Serban Madgearu, Ralu Filip si Rasvan Popescu.

Structura CNA s-a modificat din 20 decembrie ca urmare a expirarii mandatelor a sase membri si intrarii in vigoare a Hotararii Parlamentului din 30 noiembrie prin care au fost numiti alti sase membri titulari.

Parlamentul i-a votat, pe 30 octombrie, pe Viorel Vasile Buda (PNL), Lorand Turos (UDMR), Maria Monica Gubernat (PSD), Rasvan Popescu (PSD), Florin Gabrea (reprezentant al Presedintiei) si Laura Corina Georgescu (reprezentant al Guvernului) in calitate de membri titulari ai CNA, cu un mandat de sase ani.

Membrii supleanti votati de plenul reunit in 30 octombrie sunt Gheorghe Balasoiu (PSD), Orsolya Eva Borsos (UDMR), Mircea Valeriu Deaca (Presedintie), Alexandru Ion Giboi (Guvern) si Nicoleta Ioana Nicolae (PNL).

Mandatele expirate au apartinut lui Rasvan Popescu (presedinte CNA), Ioan Onisei (vicepresedinte), Gelu Trandafir, Valeriu Mircea Deaca, Constantin Dutu si Lorand Turos – membri titulari.

Din noul Consiliu vor mai face parte Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Mihai Malaimare si Valentin – Alexandru Jucan, ale caror mandate validate de Parlament in 2008 si 2012 vor expira in 2014 si 2018.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie