Examenul de definitivat va fi sustinut pe 18 iulie

 

Proba scrisa a examenului de definitivat se va sustine pe 18 iulie, iar rezultatele vor fi sustinute in data de 23 iulie, potrivit unei metodologii publicate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

examen definitivatConform sursei citate, inregistrarea contestatiilor va avea loc in 23 si 24 iulie, iar rezolvarea lor in zilele de 25 si 26 iulie.

Rezultatele finale vor fi afisate in data de 27 iulie, prevede aceeasi metodologie.

Efectuarea inspectiilor speciale la clasa in vederea sustinerii definitivatului se vor face pana in 20 iunie.

Organizarea si desfasurarea examenului este asigurata de catre inspectoratele scolare, prin comisia judeteana de examen/comisia de examen a municipiului Bucuresti, numita prin decizia inspectorului scolar general.

Definitivarea in invatamant poate fi obtinuta la una din specializarile inscrise pe diploma sau diplomele pe care candidatul le detine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic le poate preda.

Inscrierea la examen se face la unitatile de invatamant, pe baza dosarului de inscriere care va cuprinde si recomandare scrisa asupra activitatii candidatului, din partea consiliului profesoral al unitatii de invatamant unde acesta are norma de baza, adeverinta privind calificativul partial pentru anul scolar in curs, adeverinta din care sa rezulte vechimea de predare efectiva la catedra a candidatului, procesele verbale de la inspectiile speciale la clasa, in copie autentificata prin stampila si semnatura conducatorului unitatii de invatamant in care s-au efectuat inspectiile.

Personalul didactic se poate prezenta la examen in trei sesiuni, in cel mult cinci ani de la finalizarea stagiului de un an.

Lucrarea scrisa se desfasoara in centrele de examen, incepand cu ora 10.00, durata de redactare a lucrarii fiind de 4 ore.

Metodologia mai prevede ca pentru evaluarea lucrarilor scrise si solutionarea contestatiilor se vor constitui centre de evaluare/contestatii la nivel national.

Fiecare lucrare scrisa este evaluata independent, in sali separate, de cele doua comisii si apreciata cu note de 10 la 1, conform baremului de evaluare si notare, nota minima de promovare a examenului fiind 8.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie