Comisia de disciplina a MAI il va audia pe seful IPJ Olt, Ion Voicu

 

Seful Inspectoratului de Politie al judetului Olt, Ion Voicu, este asteptat la comisia de disciplina a Ministerului Afacerilor Interne, unde va fi audiat.

ion voicu seful ipj oltMinistrul Radu Stroe a declarat, marti dimineata, ca oricare ar fi rezultatul audierilor, seful IPJ Olt isi va pierde functia, din cauza neregulilor si a scandalurilor din ultima perioada.

„Oricum va fi suspendat din functie. Vinovatia exista, vom vedea in ce masura si cat”, a precizat ministrul Stroe, potrivit Romania Tv.

Corpul de Control al MAI a realizat un control la Inspectoratul de Politie al Judetului Olt, informa un comunicat remis Agerpres la 29 decembrie.

La jumatatea lunii decembrie, in urma finalizarii controlului s-a propus cercetarea prealabila fata de seful IPJ Olt, cei doi adjuncti ai acestuia, fata de seful Politiei orasului Bals, precum si fata de alti opt ofiteri cu functii de conducere.

Astfel, la nivelul MAI a fost declansata cercetarea prealabila a sefului IPJ Olt.

De asemenea, la nivelul Politiei Romane au fost declansate cercetarile prealabile disciplinare fata de cei doi adjuncti ai sefului IPJ Olt, a sefului Politiei orasului Bals si fata de alti opt ofiteri cu functii de conducere.

De asemenea, urmare a controlului tematic efectuat de ofiteri din cadrul Directiei de Control Intern – IGPR, a fost declansata cercetarea prealabila si fata de seful Sectiei de Politie Rurala Bobicesti, comisarul sef Gheorghe Barbu.

De asemenea, urmare a agresiunii comise de agenta de politie fata de seful Sectiei de Politie Rurala Bobicesti a fost deschis un dosar penal in cadrul caruia se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de tentativa la infractiunea de omor de unitatea de parchet competenta.

Totodata, la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova se desfasoara cercetari cu privire la cele sesizate de agenta de politie.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie